Vajíčková omeleta plnená hubami a špargľou

Potrebujeme:

3 vajíčka

1 PL olivového oleja

5 kusov bielej špargle

5 kusov húb shitake

3 plátky prosciutta

5 cherry paradajok

1 strúčik cesnaku

1 PL petržlenovej vňate

Soľ

POSTUP:

  1. Najskôr si pripravíme špargľu: očistíme a varíme ju 3 minútu v osolenej vode. Po miernom vychladnutí ju pokrájame na 3 cm kúsky.
  2. Šunku nakrájame na pásiky a spolu s hubami ju orestujeme na kvapke oleje. Keď sú hotové pridáme prichystanú špargľu, lisovaný strúčik cesnaku, pokrájané paradajky a všetko osolíme. Chvíľku podusíme a odstavíme.
  3. V miske si rozšľaháme vajíčka, ktoré ochutíme soľou. Vylejeme ich na panvicu s olejom a opečieme z jednej a chvíľočku z druhej strany. Hotovú vajíčkovú omeletu plníme pripravenou zmesou a posypeme ju nasekanou petržlenovou vňaťou.

Čas na prípravu: 15 minút

Počet porcií: 1

Úroveň: stredná

Typy: Vajíčkovú omeletu môžete plniť aj špenátom, fazuľovými strukmi, či sušenými paradajkami.

Vložiť komentár