Potrebujeme:
3 vajíčka
1 PL olivového oleja
5 kusov bielej špargle
5 kusov húb shitake
3 plátky prosciutta
5 cherry paradajok
1 strúčik cesnaku
1 PL petržlenovej vňate
Soľ
POSTUP:
- Najskôr si pripravíme špargľu: očistíme a varíme ju 3 minútu v osolenej vode. Po miernom vychladnutí ju pokrájame na 3 cm kúsky.
- Šunku nakrájame na pásiky a spolu s hubami ju orestujeme na kvapke oleje. Keď sú hotové pridáme prichystanú špargľu, lisovaný strúčik cesnaku, pokrájané paradajky a všetko osolíme. Chvíľku podusíme a odstavíme.
- V miske si rozšľaháme vajíčka, ktoré ochutíme soľou. Vylejeme ich na panvicu s olejom a opečieme z jednej a chvíľočku z druhej strany. Hotovú vajíčkovú omeletu plníme pripravenou zmesou a posypeme ju nasekanou petržlenovou vňaťou.
Čas na prípravu: 15 minút
Počet porcií: 1
Úroveň: stredná
Typy: Vajíčkovú omeletu môžete plniť aj špenátom, fazuľovými strukmi, či sušenými paradajkami.