Potrebujeme:
200 g čerstvého lososa
2 PL olivového oleja
Šťavu z ½ citróna
Mleté čierne korenie
1 ČL kôpru
Soľ
Na prílohu:
200 g zelených fazuľových strukov
1 strúčik cesnaku
2 PL pínových orieškov
½ grepu
2 PL sezamového oleja
Štipka chilli korenia
Soľ
2 vajíčka
ocot
POSTUP:
- Lososa zbavíme kože, poriadne ho nasolíme, okoreníme, posypeme kôprom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme ho 10 minút odpočívať a na panvici opečiem z oboch strán približne 4 minúty (podľa hrúbky lososa).
- Očistené fazuľové struky poukladáme na plech s papierom na pečenie.
- V miske si zmiešame olej, lisovaný cesnak, chilli korenie a soľ. Pripravenou zmesou natrieme pripravené fazuľové struky. Pečieme vo vyhriatej rúre s funkciou gril na 180°C cca 10 minút.
- Na panvici si na sucho opečieme píniové oriešky. Z grepu odkrojíme kožu a pomocou noža vykrojíme mesiačiky bez šupy.
- V miske zmiešame fazuľky, oriešky a grep.
- V ocotovej vode urobíme stratené vajíčko.
Čas prípravy: 20 minút
Počet porcií: 2
Úroveň: jednoduchá
Typy: Ak máte radi losos z kožou, tak ju na ňom ponechajte. Pri grilovaní začnite losos grilovať kožou nadol.