Plnené cviklové palacinky

Potrebujeme:            

Na palacinky:             

1 väčšiu cviklu

350 ml perlivej minerálnej vody

200 g hladkej múky

1 vajce

½ ČL kryštálového cukru

¼ ČL soli

½ ČL prášku do pečiva

2 PL oleja

Plnka:            

1 šalotka

50 g čerstvých bazalkových lístkov

1 PL mätových lístkov

1 PL petržlenovej vňate

2 PL olivového oleja             

1 strúčik cesnaku

2 PL mletých vlašských orechov

Šťava z citrónu

soľ

6 plátok šunky

POSTUP:

  1. Cviklu očistíme, nakrájame na menšie kocky a uvaríme do mäkka.
  2. Vychladnutú cviklu rozmixujeme do hladka, pridáme minerálku, olej, vajce, cukor, soľ, prášok do pečiva a múku. Vypracujeme cesto, ktoré má krásnu ružovú farbu.
  3. Palacinky opekáme na panvici z oboch strán.
  4. Urobíme si bylinkové pesto a to rozmixovaním bazalkových, mätových a petržlenových listov, cesnaku, šalotky, olivového oleja, soli a vlašských orechov.
  5. Hotové cviklové palacinky natrieme bylinkovým pestom, na ktoré dáme šunku. Zabalíme a môžeme podávať.  

Čas prípravy: 30 min.

Počet porcií: 7

Úroveň: stredná

Typy: Ak máte radšej sladkú verziu palaciniek vyskúšajte napr. Jablkovo orechovú plnku (2 jablká nastrúhame, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a vmiešame do nich 2 PL mletých orechov, štipku škorice a ½ balíčka vanilkového cukru)

Vložiť komentár