Potrebujeme:
Na palacinky:
1 väčšiu cviklu
350 ml perlivej minerálnej vody
200 g hladkej múky
1 vajce
½ ČL kryštálového cukru
¼ ČL soli
½ ČL prášku do pečiva
2 PL oleja
Plnka:
1 šalotka
50 g čerstvých bazalkových lístkov
1 PL mätových lístkov
1 PL petržlenovej vňate
2 PL olivového oleja
1 strúčik cesnaku
2 PL mletých vlašských orechov
Šťava z citrónu
soľ
6 plátok šunky
POSTUP:
- Cviklu očistíme, nakrájame na menšie kocky a uvaríme do mäkka.
- Vychladnutú cviklu rozmixujeme do hladka, pridáme minerálku, olej, vajce, cukor, soľ, prášok do pečiva a múku. Vypracujeme cesto, ktoré má krásnu ružovú farbu.
- Palacinky opekáme na panvici z oboch strán.
- Urobíme si bylinkové pesto a to rozmixovaním bazalkových, mätových a petržlenových listov, cesnaku, šalotky, olivového oleja, soli a vlašských orechov.
- Hotové cviklové palacinky natrieme bylinkovým pestom, na ktoré dáme šunku. Zabalíme a môžeme podávať.
Čas prípravy: 30 min.
Počet porcií: 7
Úroveň: stredná
Typy: Ak máte radšej sladkú verziu palaciniek vyskúšajte napr. Jablkovo orechovú plnku (2 jablká nastrúhame, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a vmiešame do nich 2 PL mletých orechov, štipku škorice a ½ balíčka vanilkového cukru)