Kapustnica s mäsom a sušenými slivkami

Potrebujeme:            

500 g bravčového mäsa (karé, príp. stehno)

40 g údenej slaniny

1 cibuľa

2 strúčky cesnaku

100 g sušených sliviek

750 g kyslej kapusty

2 PL oleja

1 ČL mletej rasce

1 ½ ČL mletej červenej papriky

Soľ

Mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Cibuľu a cesnak si nakrájame na jemné kocky a spolu ich krátko orestujeme na rozpálenom oleji.
  2. Medzitým si nakrájame slaninu a pridáme ju k cibuli a cesnaku. Poprášime rascou a opekáme do zlatohneda.
  3. Pridáme menšie kocky bravčového mäsa, osolíme, ochutíme paprikou i korením. Poriadne premiešame a opekáme do polomäkka.
  4. Do hrnca pridáme odkvapkanú a nakrájanú kyslú kapustu a celé sušené slivky. Všetko zalejeme vodou a prikryjeme pokrievkou. Dusíme za občasného miešania približne 30 minút.

Čas varenia: 50 minút

Počet porcií: 6

Úroveň: jednoduchá

Typy: Ak ste milovník húb, neváhajte a pridajte spolu so slivkami aj namočené sušené huby.

Vložiť komentár