Potrebujeme:
500 g bravčového mäsa (karé, príp. stehno)
40 g údenej slaniny
1 cibuľa
2 strúčky cesnaku
100 g sušených sliviek
750 g kyslej kapusty
2 PL oleja
1 ČL mletej rasce
1 ½ ČL mletej červenej papriky
Soľ
Mleté čierne korenie
POSTUP:
- Cibuľu a cesnak si nakrájame na jemné kocky a spolu ich krátko orestujeme na rozpálenom oleji.
- Medzitým si nakrájame slaninu a pridáme ju k cibuli a cesnaku. Poprášime rascou a opekáme do zlatohneda.
- Pridáme menšie kocky bravčového mäsa, osolíme, ochutíme paprikou i korením. Poriadne premiešame a opekáme do polomäkka.
- Do hrnca pridáme odkvapkanú a nakrájanú kyslú kapustu a celé sušené slivky. Všetko zalejeme vodou a prikryjeme pokrievkou. Dusíme za občasného miešania približne 30 minút.
Čas varenia: 50 minút
Počet porcií: 6
Úroveň: jednoduchá
Typy: Ak ste milovník húb, neváhajte a pridajte spolu so slivkami aj namočené sušené huby.