Teľacie rezančeky s mangovým šalátom

Potrebujeme:            

300 g teľacieho mäsa

1 dcl čierneho piva

2 vetvičky rozmarínu

Soľ

Na šalát:                    

1 zrelé mango

1 jarnú cibuľku

2 hrste poľného šalátu

1 hrsť byliniek (mäta, bazalka)

1 hrsť vlašských orieškov

½  ČL medu

1 PL sezamového oleja

Šťava z limetky

Štipka soli

POSTUP:

  1. Čisté teľacie mäso si nakrájame na tenké rezance. Dáme do ich do misky, osolíme, zalejeme čiernym pivom a pridáme rozmarínom. Všetko dobre premiešame, misku uzavrieme a necháme minimálne 2 hodiny odpočívať (najlepšie cez noc).
  2. Namarinované mäso si opečieme na panvici do mäkka.
  3. Zrelé mango nakrájame na tenké prúžky. Poľný šalát umyjeme a natrháme do misky. Bylinky si nastriháme na menšie kúsky.  Vlašské oriešky nasekáme a chvíľku opečieme na panvici, aby sme zvýraznili ich chuť. Všetky ingrediencie dáme do misky,  zalejeme dresingom (zmiešame med, šťavu z limetky, sezamový olej a štipku soli) a premiešame.
  4. Na tanier dáme mangový šalát, ktorý posypeme jarnou cibuľkou. Do stredu šalátu umiestnime pečené hovädzie mäso.

Čas na prípravu: 30 min.

Počet porcií: 2

Úroveň: jednoduchá

Typ: K tomuto šalátu môžete pripraviť aj kuracie, príp. kačacie mäso.

Vložiť komentár