Potrebujeme:
300 g teľacieho mäsa
1 dcl čierneho piva
2 vetvičky rozmarínu
Soľ
Na šalát:
1 zrelé mango
1 jarnú cibuľku
2 hrste poľného šalátu
1 hrsť byliniek (mäta, bazalka)
1 hrsť vlašských orieškov
½ ČL medu
1 PL sezamového oleja
Šťava z limetky
Štipka soli
POSTUP:
- Čisté teľacie mäso si nakrájame na tenké rezance. Dáme do ich do misky, osolíme, zalejeme čiernym pivom a pridáme rozmarínom. Všetko dobre premiešame, misku uzavrieme a necháme minimálne 2 hodiny odpočívať (najlepšie cez noc).
- Namarinované mäso si opečieme na panvici do mäkka.
- Zrelé mango nakrájame na tenké prúžky. Poľný šalát umyjeme a natrháme do misky. Bylinky si nastriháme na menšie kúsky. Vlašské oriešky nasekáme a chvíľku opečieme na panvici, aby sme zvýraznili ich chuť. Všetky ingrediencie dáme do misky, zalejeme dresingom (zmiešame med, šťavu z limetky, sezamový olej a štipku soli) a premiešame.
- Na tanier dáme mangový šalát, ktorý posypeme jarnou cibuľkou. Do stredu šalátu umiestnime pečené hovädzie mäso.
Čas na prípravu: 30 min.
Počet porcií: 2
Úroveň: jednoduchá
Typ: K tomuto šalátu môžete pripraviť aj kuracie, príp. kačacie mäso.