Potrebujeme:
5 kvalitných párok
3 zemiaky
1 cibuľa
2 PL oleja
1 PL hladkej múky
2 l mäsového vývaru
1 ½ ČL mletej červenej papriky
¼ ČL mletej rasce
soľ
štipka mletého čierneho korenia
POSTUP:
- Cibuľu nakrájame na malé kocky. Párky nakrájame na tenké kolieska, príp. polmesiačiky.
- Na oleji orestujeme cibuľu, potom pridáme párky a počkáme kým nebudú mať zlatistú farbu.
- Párky poprášime múkou, rascou a mletou paprikou. Miešame, aby nám paprika nezhorela a nemala horkú chuť.
- Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme vývarom. Varíme, až kým zemiaky nemajú tú správnu konzistenciu.
- Nakoniec dochutíme mletým čiernym korením a podľa potreby aj soľou.
Čas varenia: 30 minút
Počet porcií: 6
Úroveň: jednoduchá
Typy: Polievka je výborná s čerstvo upečeným chlebom. Dochutiť a dozdobiť ju môžete s čerstvou petržlenovou vňaťou.