Potrebujeme:
200 g makarónov
150 g kuracieho mäsa
2 PL hladkej múky
2 PL oleja
1 cibuľa
1 ČL kari korenia
1 PL paradajkového pretlaku
1 ČL hnedého cukru
1 PL horčice
150 ml zeleninového vývaru
Mleté čierne korenie
Soľ
POSTUP:
- Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
- Kuracie prsia očistíme a nakrájame na medailóny. Ochutíme soľou a korením. Každý kúsok obalíme v múke a hneď ho položíme do panvice s rozohriatym olejom. Orestujeme z obidvoch strán a vyberieme na tanier.
- Vo výpeku si osmažíme najemno nakrájanú cibuľu. Po chvíli k nej pridáme kari korenie, hnedý cukor, paradajkový pretlak a horčicu. Počkáme kým sa nám omáčka pekne prepojí, vrátime do nej mäso a všetko zalejeme teplým zeleninovým vývarom.
- Počkáme kým je mäso mäkké. Ak je potreba omáčku zahustíme múkou a dosolíme ju.
Čas prípravy: 35 minút
Počet porcií: 2
Úroveň: jednoduchá
Typy: Kuracie mäso na kari môžete podávať aj s ryžou.