Makaróny s kuracím mäsom a kari omáčkou

Potrebujeme:                        

200 g makarónov

150 g kuracieho mäsa

2 PL hladkej múky

2 PL oleja

1 cibuľa

1 ČL kari korenia

1 PL paradajkového pretlaku

1 ČL hnedého cukru

1 PL horčice

150 ml zeleninového vývaru

Mleté čierne korenie

Soľ

POSTUP:

  1. Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
  2. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na medailóny. Ochutíme soľou a korením. Každý kúsok obalíme v múke a hneď ho položíme do panvice s rozohriatym olejom.  Orestujeme z obidvoch strán a vyberieme na tanier.
  3. Vo výpeku si osmažíme najemno nakrájanú cibuľu. Po chvíli k nej pridáme kari korenie, hnedý cukor, paradajkový pretlak a horčicu. Počkáme kým sa nám omáčka pekne prepojí, vrátime do nej mäso a všetko zalejeme teplým zeleninovým vývarom.
  4. Počkáme kým je mäso mäkké. Ak je potreba omáčku zahustíme múkou a dosolíme ju.

Čas prípravy: 35 minút

Počet porcií: 2

Úroveň: jednoduchá

Typy: Kuracie mäso na kari môžete podávať aj s ryžou.

Vložiť komentár