Potrebujeme:
10 ks ryžového papiera
1 tofu syr
1 PL olivového oleja
2 mrkvy
1 kaleráb
4 reďkovky
50 g bielej kapusty
3 vajíčka
2 PL sójovej omáčky
1 PL worcherstrovej omáčky
Mleté čierne korenie
Soľ
Dip:
1 zrelé mango
½ chilli papričky
15 g čerstvého zázvoru
1 PL citrónovej šťavy
½ ČL chilli korenia
Štipku mletej rasce
Soľ
POSTUP:
- Zeleninu (mrkvu, kapustu, reďkovku a kaleráb) si očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
- Pripravenú zeleninu chvíľku (cca 2 minúty) podusíme na olivovom oleji. Potom do nej pridáme na malé kocky nakrájané tofu. Všetko ochutíme omáčkami, rascou a soľou. Na záver zmes polejeme rozšľahanými vajíčkami. Premiešame a plnku máme hotovú.
- Ryžový papier si po jednom namočíme do studenej vody, naplníme 1 – 2 PL pripravenej zmesi a zrolujeme. Hotové rolky ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista cca 25 minút.
- Medzitým si pripravíme dip. Zrelé mango rozmixujeme a premiešame ho so soľou a chilli korením. Necháme ho 10 minút postáť. Pridáme rascu, nastrúhaný čerstvý zázvor a najemno nakrájanú chilli papričku. Pokvapkáme šťavou z citróna. Poriadne premiešame a pred podávaním ešte necháme 10 minút postáť.
Čas na prípravu: 30 minút
Počet porcií: 15
Úroveň: stredná
Typy: Plnené rolky môžete aj vyprážať na panvici. Nechajte však dobre rozpáliť olej, aby neboli príliš mastné.