Plnené rolky v ryžovom papieri s mangovým chilli dipom

Potrebujeme:            

10 ks ryžového papiera

1 tofu syr

1 PL olivového oleja

2 mrkvy

1 kaleráb

4 reďkovky

50 g bielej kapusty

3 vajíčka

2 PL sójovej omáčky

1 PL worcherstrovej omáčky

Mleté čierne korenie

Soľ

Dip:               

1 zrelé mango

½ chilli papričky

15 g čerstvého zázvoru

1 PL citrónovej šťavy

½ ČL chilli korenia

Štipku mletej rasce

Soľ

POSTUP:

  1. Zeleninu (mrkvu, kapustu, reďkovku a kaleráb) si očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
  2. Pripravenú zeleninu chvíľku (cca 2 minúty) podusíme na olivovom oleji. Potom do nej pridáme na malé kocky nakrájané tofu. Všetko ochutíme omáčkami, rascou a soľou. Na záver zmes polejeme rozšľahanými vajíčkami. Premiešame a plnku máme hotovú.
  3. Ryžový papier si po jednom namočíme do studenej vody, naplníme 1 – 2 PL pripravenej zmesi a zrolujeme. Hotové rolky ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista cca 25 minút.
  4. Medzitým si pripravíme dip. Zrelé mango rozmixujeme a premiešame ho so soľou a chilli korením. Necháme ho 10 minút postáť. Pridáme rascu, nastrúhaný čerstvý zázvor a najemno nakrájanú chilli papričku. Pokvapkáme šťavou z citróna. Poriadne premiešame a pred podávaním ešte necháme 10 minút postáť.  

Čas na prípravu: 30 minút

Počet porcií: 15

Úroveň: stredná

Typy: Plnené rolky môžete aj vyprážať na panvici. Nechajte však dobre rozpáliť olej, aby neboli príliš mastné.

Vložiť komentár