Karfiolová rýchlovka

Potrebujem:             

1 väčší karfiol

3 PL olivového oleja

½ ČL soli

¼ ČL kurkumy

¼ ČL mletej rasce

2 PL petržlenovej vňate

POSTUP:

  1. Umytý a osušený karfiol rozdrobíme na ružičky a dáme do misy.
  2. V malej miske si zmiešame olej, soľ, kurkumu a rascu. Zmes premiešame a vylejeme na karfiol.
  3. Misku s karfiolov uzavrieme (môžeme použiť napr. alobal) a niekoľkokrát ňou poriadne zatrasiame. Takýmto spôsobom karfiol obalíme koreninami.
  4. Všetko vysypeme na plech a pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 30 minút. Po vybratí z rúry karfiol posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Čas prípravy: 5 minút + 30 minút doba počenia

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduchá

Typy: Koreniny si môžete zvoliť podľa vašej chuti.

Vložiť komentár