Cesnaková polievka s krutómni

Potrebujeme:            

3 zemiaky

50 g  údenej slaniny

7 strúčkov cesnaku

1,5 l vývaru

3 krajce chleba

1 PL oleja

Soľ

Mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Slaninu si nakrájame na tenké prúžky a opražíme ju do hneda. Ak je veľmi mäsitá, pridáme 1 PL oleja.
  2. 3 strúčky cesnaku si pokrájame na jemné plátky a pridáme ich ku slanine. Pozor, nerestujme dlho, aby nám cesnak nezhorkol.
  3. Následne pridáme zemiaky nakrájané na kocky a všetko zalejeme ešte teplým vývarom. Do polievky prelisujeme ešte 2 strúčky cesnaku.
  4. Varíme do zmäknutia zemiakov. Nakoniec všetko dochutíme soľou, korením. Tesne pred vypnutím prelistujeme zvyšné strúčky cesnaku a odstavíme.
  5. Na panvicu dáme olej a nakrájané kocky chleba bez kôrky a pripravíme si krutóny, ktorými posypeme polievku priamo na tanieri.

Čas varenia: 20 minút

Počet porcií: 5

Úroveň: jednoduchá

Typy: Namiesto slaniny môžete použiť aj na tenké pásiky nakrájanú šunku.

Vložiť komentár