Kurací špíz prekladaný ovocím s pomarančovo-broskyňovým dipom

Potrebujeme:            

300 g kuracií pŕs

½ ananásu (môže byť ak z konzervy)

2 kivi

3 PL sójovej omáčky

1 ½ PL kečupu

Dip:               

1 pomaranč

½ broskyne

¼ ČL kari

2 PL majonézy

½ ČL kryštálového cukru

4 lístky čerstvej mäty

Mleté čierne korenie

Soľ

POSTUP:

  1. Očistené kuracie mäso nakrájame na malé kúsky.
  2. V miske zmiešame sójovú omáčku a kečup. Zmesou zalejeme kuracie mäso a necháme ho marinovať v chladničke cca 1 hodinu.
  3. Ananás si nakrájame na kocky a kivi na pol mesiačiky.
  4. Urobíme špíz: striedavo napichujeme mäso s ovocím. Hotové špízy sprudka opečieme na panvici a ešte na 15 minút dopečieme vo vyhriatej rúre na 190°C.
  5. Medzitým si spravíme dip. Z pomaranča obkrojíme kôru, postupne vykrojíme mesiačiky bez šupky. Pokrájame na malé kúsočky, príp. rozmixujeme. Broskyňu ošúpeme a taktiež nakrájame na kúsky. Pridáme majonézu, kari korenie, cukor, soľ, korenie a nasekané mätové lístky. Dip je ideálne nechať postáť aspoň 30 minút v chladničke.

Čas na prípravu: 15 min. + doba marinovania

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduchá

Typ: Do dipu namiesto pomaranča môžete použiť grep.

Vložiť komentár