Potrebujeme:
300 g kuracií pŕs
½ ananásu (môže byť ak z konzervy)
2 kivi
3 PL sójovej omáčky
1 ½ PL kečupu
Dip:
1 pomaranč
½ broskyne
¼ ČL kari
2 PL majonézy
½ ČL kryštálového cukru
4 lístky čerstvej mäty
Mleté čierne korenie
Soľ
POSTUP:
- Očistené kuracie mäso nakrájame na malé kúsky.
- V miske zmiešame sójovú omáčku a kečup. Zmesou zalejeme kuracie mäso a necháme ho marinovať v chladničke cca 1 hodinu.
- Ananás si nakrájame na kocky a kivi na pol mesiačiky.
- Urobíme špíz: striedavo napichujeme mäso s ovocím. Hotové špízy sprudka opečieme na panvici a ešte na 15 minút dopečieme vo vyhriatej rúre na 190°C.
- Medzitým si spravíme dip. Z pomaranča obkrojíme kôru, postupne vykrojíme mesiačiky bez šupky. Pokrájame na malé kúsočky, príp. rozmixujeme. Broskyňu ošúpeme a taktiež nakrájame na kúsky. Pridáme majonézu, kari korenie, cukor, soľ, korenie a nasekané mätové lístky. Dip je ideálne nechať postáť aspoň 30 minút v chladničke.
Čas na prípravu: 15 min. + doba marinovania
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduchá
Typ: Do dipu namiesto pomaranča môžete použiť grep.