Potrebujeme:
1 zeler
1 cvikla
1 batát
2 mrkvy
2 petržleny
1 PL olivového oleja
1 ČL byliniek (rozmarín, tymín, petržlenové vňať)
Soľ
Dip:
1 konzerva lúpaných paradajok
1 červená paprika
1 šalotka
½ PL olivového oleja
½ chilli papričky
1 PL limetkovej šťavy
2 PL čerstvého koriandru
½ ČL mletej rasce
Soľ
POSTUP:
- Zeleninu očistíme a nakrájame na tvar hranoliek. Dôkladne ich papierovou utierkou osušíme a rozložíme na plech.
- Osolíme, posypeme nasekanými bylinkami, pokvapkáme olejom, premiešame a dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 200°C približne 30 minút.
Dip:
- Na troške olivového oleja orestujeme nakrájanú šalotku a papriku.
- Rozmixujeme lúpané paradajky, pridáme k nim orestovanú šalotku a papriku, nakrájanú chilli papričku a koriadner, šťavu z limetky, rascu a soľ.
- Všetko spolu rozmixujeme a ak je potreba podľa svojej chuti dochutíme.
Čas na prípravu: 10 minút + 30 minút pečenie
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduchá
Typ: Na hranolky môžeme použiť aj korenia ako kurkumu, mletú škoricu, papriku či kardamon.