Potrebujem:
1 kurací trup
1 cibuľa
2 mrkvy
1 petržlen
2 ružičky kafiolu
2 PL hrášku
1 kocka bujónu
Mleté čierne korenie
Soľ
Knedličky:
1 vajíčka
1 PL oleja
1/4 ČL soli
90 g detskej krupice
POSTUP:
- Do hrnca dáme variť umytý kurací trup. Vodu osolíme, okoreníme a pridáme bujón. Varíme približne 30 minút. Počas vrenia sa môže robiť pena, ktorú je potrebné zbierať.
- Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na pásiky a pridáme do vývaru spolu s hráškom a karfiolom a počistenou celou cibuľou.
- Kým sa nám zelenina varí v miske si zmiešame vajíčko, olej, soľ a krupicu. Vznikne nám hladké cesto, ktoré necháme chvíľku postáť.
- Za pomoci malej čajovej lyžičky robíme knedličky, ktoré hádžme do vriacej polievky. Varíme ich približne 10 minút, kým nám vyplávajú na povrch.
- Nakoniec, ak je potreba polievku dochutíme soľou a odstavíme.
Čas varenia: 60 minút
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduchá
Typy: Do polievky si môžete pripraviť aj pečeňové knedličky. Použijete na ne 200 g pomletých kuracích pečienok, 1 rozšľahané vajíčko, 1 strúčik lisovaného cesnaku, soľ, majoránka, mleté čierne korenie a strúhanku na zahustenie.