Kurací vývar s knedličkami

Potrebujem:             

1 kurací trup

1 cibuľa         

2 mrkvy

1 petržlen

2 ružičky kafiolu

2 PL hrášku

1 kocka bujónu

Mleté čierne korenie

Soľ

Knedličky:                

1 vajíčka

1 PL oleja

1/4 ČL soli

90 g detskej krupice

POSTUP:

  1. Do hrnca dáme variť umytý kurací trup. Vodu osolíme, okoreníme a pridáme bujón. Varíme približne 30 minút. Počas vrenia sa môže robiť pena, ktorú je potrebné zbierať.
  2. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na pásiky a pridáme do vývaru spolu s hráškom a karfiolom a počistenou celou cibuľou.
  3. Kým sa nám zelenina varí v miske si zmiešame vajíčko, olej, soľ a krupicu. Vznikne nám hladké cesto, ktoré necháme chvíľku postáť.
  4. Za pomoci malej čajovej lyžičky robíme knedličky, ktoré hádžme do vriacej polievky. Varíme ich približne 10 minút, kým nám vyplávajú na povrch.
  5. Nakoniec, ak je potreba polievku dochutíme soľou a odstavíme.

Čas varenia: 60 minút

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduchá

Typy: Do polievky si môžete pripraviť aj pečeňové knedličky. Použijete na ne 200 g pomletých kuracích pečienok, 1 rozšľahané vajíčko, 1 strúčik lisovaného cesnaku, soľ, majoránka, mleté čierne korenie a strúhanku na zahustenie.

Vložiť komentár