Broskyňové osvieženie na oblátke

Potrebujeme:            

2 tortové oblátky

5 PL kyslejšieho džemu (ríbezľový, čerešňový,..)

Korpus:                      

6 vajíčok

180 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

200 g mletých orechov

3 PL strúhanky

2 PL hladkej múky

1 prášok do pečiva

Plnka:             

6 zrelých broskýň

1 zlatý klas

300 ml vody

POSTUP:

  1. Oddelíme si žĺtky od bielok. Žĺtka šľaháme s cukrom do peny. Do bielok si dáme štipku soli a šľaháme tuhý sneh.
  2. Ručne do žĺtkovej zmesi primiešame mleté orechy spolu so strúhankou, múkou a práškom do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.
  3. Dno plechu vystelieme tortovými oblátkami, na ktoré nalejeme orechové cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 25 minút.
  4. Broskyne očistíme a rozmixujeme do hladka. V hrnci vo vode rozmiešame zlatý klas a uvaríme hustý puding, do ktorého vlejeme rozmixované broskyne a necháme prevrieť. Poriadne premiešame.
  5. Vychladnutý korpus natrieme džemom a pomocou naberačky naň nanášame broskyňový puding. Uhladíme a necháme poriadne vychladnúť.

Čas na prípravu: 15 minút + 25 minút doba pečenia

Počet porcií: 15

Úroveň: jednoduchá

Typy: Vrch koláča môžete ozdobiť roztopenou čokoládou, alebo nasekanými orieškami.

Vložiť komentár