Potrebujeme:
2 tortové oblátky
5 PL kyslejšieho džemu (ríbezľový, čerešňový,..)
Korpus:
6 vajíčok
180 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
200 g mletých orechov
3 PL strúhanky
2 PL hladkej múky
1 prášok do pečiva
Plnka:
6 zrelých broskýň
1 zlatý klas
300 ml vody
POSTUP:
- Oddelíme si žĺtky od bielok. Žĺtka šľaháme s cukrom do peny. Do bielok si dáme štipku soli a šľaháme tuhý sneh.
- Ručne do žĺtkovej zmesi primiešame mleté orechy spolu so strúhankou, múkou a práškom do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.
- Dno plechu vystelieme tortovými oblátkami, na ktoré nalejeme orechové cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 25 minút.
- Broskyne očistíme a rozmixujeme do hladka. V hrnci vo vode rozmiešame zlatý klas a uvaríme hustý puding, do ktorého vlejeme rozmixované broskyne a necháme prevrieť. Poriadne premiešame.
- Vychladnutý korpus natrieme džemom a pomocou naberačky naň nanášame broskyňový puding. Uhladíme a necháme poriadne vychladnúť.
Čas na prípravu: 15 minút + 25 minút doba pečenia
Počet porcií: 15
Úroveň: jednoduchá
Typy: Vrch koláča môžete ozdobiť roztopenou čokoládou, alebo nasekanými orieškami.