Vajíčkový wrap

Potrebujeme:

Na tortilly (10 ks)

350 g hladkej múky

5 PL olivového oleja01

150 – 200 ml teplej vody

¼ ČL soľ

Plnku (1 ks)

2 vajíčka

2 plátky šunky

1 ČL majonézy

2 listy hlávkového šalátu

Soľ

½ PL olivového oleja

POSTUP:

  1. Najskôr si pripravíme tortilly: v miske zmiešame múku, olej, soľ a postupne počas miesenie prilievame vodu. Cesto musí mať hustejšiu konzistenciu. Vytvarujeme 10 guličiek v priemere 1,5 cm. Poukladáme ich na tanier, zabalíme do potravinovej fólie a necháme ich postáť minimálne 1 hodinu v chladničke.
  2. Po odstáti každú guličku rozvaľkáme na veľkosť palacinky a na suchej panici opekáme z oboch strán po 40 sekúnd.
  3. Na panvici urobíme na oleji riedku praženicu z osolených vajíčok.
  4. Nakoniec tortillu potrieme majonézou, na ktorú dáme šunku a listy hlávkového šalátu. A všetko zalejeme pripravenou praženicou. Pevno zrolujeme a môžeme podávať.

Čas prípravy: 20 minút (ak nepočítame odpočívanie cesta, ktoré si môžeme pripraviť aj deň vopred)

Počet porcií: 1

Úroveň: jednoduchá

Typy: Tortilly môžeme urobiť aj deň vopred, len ich musíme dôkladne, ešte teplé, zabaliť do potravinovej fólie. Inak nám obschnú a budú tvrdé, lámavé, čiže nepoužiteľné.

Vložiť komentár