Potrebujeme:
Na tortilly (10 ks)
350 g hladkej múky
5 PL olivového oleja01
150 – 200 ml teplej vody
¼ ČL soľ
Plnku (1 ks)
2 vajíčka
2 plátky šunky
1 ČL majonézy
2 listy hlávkového šalátu
Soľ
½ PL olivového oleja
POSTUP:
- Najskôr si pripravíme tortilly: v miske zmiešame múku, olej, soľ a postupne počas miesenie prilievame vodu. Cesto musí mať hustejšiu konzistenciu. Vytvarujeme 10 guličiek v priemere 1,5 cm. Poukladáme ich na tanier, zabalíme do potravinovej fólie a necháme ich postáť minimálne 1 hodinu v chladničke.
- Po odstáti každú guličku rozvaľkáme na veľkosť palacinky a na suchej panici opekáme z oboch strán po 40 sekúnd.
- Na panvici urobíme na oleji riedku praženicu z osolených vajíčok.
- Nakoniec tortillu potrieme majonézou, na ktorú dáme šunku a listy hlávkového šalátu. A všetko zalejeme pripravenou praženicou. Pevno zrolujeme a môžeme podávať.
Čas prípravy: 20 minút (ak nepočítame odpočívanie cesta, ktoré si môžeme pripraviť aj deň vopred)
Počet porcií: 1
Úroveň: jednoduchá
Typy: Tortilly môžeme urobiť aj deň vopred, len ich musíme dôkladne, ešte teplé, zabaliť do potravinovej fólie. Inak nám obschnú a budú tvrdé, lámavé, čiže nepoužiteľné.