Potrebujeme:
2 kuracie prsia
1 PL olivového oleja
1 grep
½ limetky
3 ČL hnedého cukru
15 g čerstvého zázvoru
½ chilli papričky
Mleté čierne korenie
Soľ
Šalát:
50 g údenej slaniny
200 g fazuľových strukov
100 g čiernych olív
4 cherry paradajky
1 strúčik cesnaku
3 bobkové listy
½ ČL celej rasce
Soľ
POSTUP:
- Kuracie prsia očistíme, narežeme a zľahka naklepeme. Ochutíme soľou a korením. Na rozohriatom oleji ich opečieme z oboch strán do zlatohneda.
- Steiky si posunieme nakraj panvice a na jej prázdnej časti skaramelizujeme cukor. Prilejeme šťavu z grepu (môžeme posekať aj časť dužiny) a limetky. Nastrúhame zázvor a pridáme aj na jemno nasekanú chilli papričku. Všetko necháme prejsť varom a chvíľu redukujme. Podľa potreby dochutíme soľou.
Šalát:
- Čerstvé fazuľové struky očistíme, umyjeme a dáme variť. Do vody pridáme bobkový list, rascu, soľ a očistený prekrojený cesnak. Varíme približne 5 minút. Vcedíme. Necháme vychladnúť a nakrájame na 3 cm kúsky.
- Na panvici opečieme na tenké pásiky nakrájanú slaninu. Masť scedíme. K slanine na panvicu pridáme pripravené fazuľové struky (bez korením), na kolieska nakrájané čierne olivy a na štvrtiny nakrájané paradajky. Všetko necháme prejsť varom, prípadne dosolíme a odstavíme.
Čas na prípravu: 30 minút
Počet porcií: 2
Úroveň: jednoduché
Typ: Ak chcete, aby vám fazuľové struky nestratili krásnu zelenú farbu, po vcedení ich rýchlo namočte do ľadovej vody.