Kurací steik s grepovou omáčkou a šalátom z fazuľových strukov

Potrebujeme:            

2 kuracie prsia           

1 PL olivového oleja

1 grep

½ limetky

3 ČL hnedého cukru

15 g čerstvého zázvoru

½ chilli papričky

Mleté čierne korenie

Soľ

Šalát:             

50 g údenej slaniny

200 g fazuľových strukov

100 g čiernych olív

4 cherry paradajky

1 strúčik cesnaku

3 bobkové listy

½ ČL celej rasce

Soľ

POSTUP:

  1. Kuracie prsia očistíme, narežeme a zľahka naklepeme. Ochutíme soľou a korením. Na rozohriatom oleji ich opečieme z oboch strán do zlatohneda.
  2. Steiky si posunieme nakraj panvice a na jej prázdnej časti skaramelizujeme cukor. Prilejeme šťavu z grepu (môžeme posekať aj časť dužiny) a limetky. Nastrúhame zázvor a pridáme aj na jemno nasekanú chilli papričku. Všetko necháme prejsť varom a chvíľu redukujme. Podľa potreby dochutíme soľou.

Šalát:

  1. Čerstvé fazuľové struky očistíme, umyjeme a dáme variť. Do vody pridáme bobkový list, rascu, soľ a očistený prekrojený cesnak. Varíme približne 5 minút. Vcedíme. Necháme vychladnúť a nakrájame na 3 cm kúsky.
  2. Na panvici opečieme na tenké pásiky nakrájanú slaninu. Masť scedíme. K slanine na panvicu pridáme pripravené fazuľové struky (bez korením), na kolieska nakrájané čierne olivy a na štvrtiny nakrájané paradajky. Všetko necháme prejsť varom, prípadne dosolíme a odstavíme.

Čas na prípravu: 30 minút

Počet porcií: 2

Úroveň: jednoduché

Typ: Ak chcete, aby vám fazuľové struky nestratili krásnu zelenú farbu, po vcedení ich rýchlo namočte do ľadovej vody.

Vložiť komentár