Mini tortilly so zeleninovou nátierkou

Potrebujeme:            

350 g hladkej múky

5 PL olivového oleja

150 – 200 ml teplej vody

¼ ČL soľ

Nátierka:                  

200 g hrášku

1 paprika

6 cherry paradajok

2 vajíčka

1 PL majonézy

¼ ČL chilli korenia

1 strúčky cesnaku

2 PL citrónovej šťavy

Mletá červená paprika

Soľ

POSTUP:

  1. V uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Vodu však pridávame postupne, aby sme ho nemali príliš riedke. Hotové cesto rozdelíme na 8 dielov, zabalíme do potravinovej fólie a necháme postáť aspoň pol hodinku. Odstáte cesto vyvaľkáme na veľkosť panvice a opekáme na sucho z oboch strán.
  2. Hrášok uvaríme v slanej vode do mäkka. Scedíme ho a rozmixujeme do hladka spolu s majonézou a citrónovou šťavou. Papriky a paradajky nasekáme na malé kúsky. Vajíčka uvaríme na tvrdo, ošúpeme a pokrájame na kocky. Do zeleniny pridáme lisovaný cesnak a nátierku ochutíme mletou paprikou a soľou. Všetko dôkladne premiešame.
  3. Na hotové tortily natrieme zeleninovou nátierkou a zvinieme do slimáčika. Prichytíme špáradlom.  

Čas prípravy: 30 minút

Počet porcií: 2

Úroveň: jednoduchá

Typy: Nátierku na tortily si môžete zvoliť podľa svojej chuti.

Vložiť komentár