Potrebujeme:
350 g hladkej múky
5 PL olivového oleja
150 – 200 ml teplej vody
¼ ČL soľ
Nátierka:
200 g hrášku
1 paprika
6 cherry paradajok
2 vajíčka
1 PL majonézy
¼ ČL chilli korenia
1 strúčky cesnaku
2 PL citrónovej šťavy
Mletá červená paprika
Soľ
POSTUP:
- V uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Vodu však pridávame postupne, aby sme ho nemali príliš riedke. Hotové cesto rozdelíme na 8 dielov, zabalíme do potravinovej fólie a necháme postáť aspoň pol hodinku. Odstáte cesto vyvaľkáme na veľkosť panvice a opekáme na sucho z oboch strán.
- Hrášok uvaríme v slanej vode do mäkka. Scedíme ho a rozmixujeme do hladka spolu s majonézou a citrónovou šťavou. Papriky a paradajky nasekáme na malé kúsky. Vajíčka uvaríme na tvrdo, ošúpeme a pokrájame na kocky. Do zeleniny pridáme lisovaný cesnak a nátierku ochutíme mletou paprikou a soľou. Všetko dôkladne premiešame.
- Na hotové tortily natrieme zeleninovou nátierkou a zvinieme do slimáčika. Prichytíme špáradlom.
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 2
Úroveň: jednoduchá
Typy: Nátierku na tortily si môžete zvoliť podľa svojej chuti.