Pečené kuracie krídelká s mrkvovým šalátom

Potrebujeme:           

12 kuracích krídel

2 PL oleja

1 cibuľka

2 strúčiky cesnaku

2 PL tekutého medu

1 PL paradajkového pretlaku

1 ČL horčice

3 PL sójovej omáčky

1 PL sezamového oleja

1 PL worchestrovej omáčky

½ PL chilli omáčky

Mleté čierne korenie

Soľ

Šalát:                         

3 väčšie mrkvy

2 pomaranče

30 g vlašských orechov

Soľ

POSTUP:

  1. Najskôr si pripravíme marinádu na krídelká. Do hrnca dáme speniť najemno nakrájanú cibuľku a cesnak. Potom postupne pridáme všetky ostatné uvedené suroviny a necháme pár minút prevrieť (cca 3 minúty). Krídelká zalejeme marinádou, premiešame a vylejeme na pekáč. Pečieme pri teplote 180°C cca 45 minút. Potom rúru prepneme na funkciu gril a dopečieme na 200°C cca 10 minút.

Šalát:

  1.  Mrkvu nastrúhame a dužinu pomarančov nakrájame na malé kocky.  Šalát osolíme, pokvapkáme šťavou z pomarančov a posypeme nasekanými orechmi. Poriadne premiešame a môžeme podávať

Čas prípravy: 50 minút

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduchá

Typy: Ak je obdobie feniklu môžete ním obzvlášniť šalát a to nasledovne: fenikel umyjeme, odstránime drevnaté časti a na nakrájame na tenké prúžky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľku odstáť, aby zmäkol. Takto pripravený ho zamiešame do šalátu.

Vložiť komentár