Potrebujeme:
100 g jačmenných krúpov – perličky
1 PL olivového oleja
2 väčšie mrkvy
2 petržleny
1 kaleráb
2 zemiaky
1 malá cibuľka
Mletá rasca
Soľ
Petržlenová vňať
POSTUP:
- Zeleninu (mrkvu, petržlen a kaleráb) si očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
- Na olivovom oleji zeleninu krátko opražíme a zalejeme vodou.
- Pridáme premyté jačmenné krúpy, ošúpanú cibuľku. Ochutíme soľou a rascou. Keď sú krúpy takmer mäkké pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
- Keď sú zemiaky a krúpy hotové, pridáme petržlenovú vňať a odstavíme.
Čas varenia: 2 hodiny
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduchá
Typy: Ak chcete, aby bola polievka hustejšia pred dovarením ju pár otáčkami rozmixujte ponorným mixérom. Určite však nie do hladka.