Krúpová zeleninová polievka

Potrebujeme:            

100 g jačmenných krúpov – perličky

1 PL olivového oleja

2 väčšie mrkvy

2 petržleny

1 kaleráb

2 zemiaky

1 malá cibuľka

Mletá rasca

Soľ

Petržlenová vňať

POSTUP:

  1. Zeleninu (mrkvu, petržlen a kaleráb) si očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
  2. Na olivovom oleji zeleninu krátko opražíme a zalejeme vodou.
  3. Pridáme premyté jačmenné krúpy, ošúpanú cibuľku. Ochutíme soľou a rascou. Keď sú krúpy takmer mäkké pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
  4. Keď sú zemiaky a krúpy hotové, pridáme petržlenovú vňať a odstavíme.

Čas varenia: 2 hodiny

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduchá

Typy: Ak chcete, aby bola polievka hustejšia pred dovarením ju pár otáčkami rozmixujte ponorným mixérom. Určite však nie do hladka.

Vložiť komentár