Ovocný kuskus

Potrebujeme:            

50 g kuskus

2 PL javorového sirupu

50 ml vody

1 hruška

½ zrelého manga

2 PL sušených brusníc

¼  ČL mletej škorice

2 PL plátkov mandlí

1 šúľok škorice

1 hviezdička badiánu

POSTUP:

  1. Kuskus si dáme do misky, pridáme celú škoricu a badián a zalejeme ho horúcou vodou v pomere 1:2. Necháme ho napučať.
  2. Na panvicu dáme nakrájanú a očistenú hrušku, ktorú pokvapkáme citrónovou šťavou a podlejeme vodou. Chvíľku podusíme. Pridáme na ňu javorový sirup a namočené brusnice. Keď je hruška mäkká odstavíme ju.
  3. V miske zmiešame kuskus (bez škorice a badiánu), hrušku s brusnicami, na kocky nakrájané mango. Šalát dochutíme škoricou a plátkami mandlí.

Čas prípravy: 15 minút

Počet porcií: 2

Úroveň: jednoduchá

Typy: Do kuskusu môžeme použiť ľubovoľné ovocie. Napr. hrozno, banán, melón,…

Vložiť komentár