Potrebujeme:
50 g kuskus
2 PL javorového sirupu
50 ml vody
1 hruška
½ zrelého manga
2 PL sušených brusníc
¼ ČL mletej škorice
2 PL plátkov mandlí
1 šúľok škorice
1 hviezdička badiánu
POSTUP:
- Kuskus si dáme do misky, pridáme celú škoricu a badián a zalejeme ho horúcou vodou v pomere 1:2. Necháme ho napučať.
- Na panvicu dáme nakrájanú a očistenú hrušku, ktorú pokvapkáme citrónovou šťavou a podlejeme vodou. Chvíľku podusíme. Pridáme na ňu javorový sirup a namočené brusnice. Keď je hruška mäkká odstavíme ju.
- V miske zmiešame kuskus (bez škorice a badiánu), hrušku s brusnicami, na kocky nakrájané mango. Šalát dochutíme škoricou a plátkami mandlí.
Čas prípravy: 15 minút
Počet porcií: 2
Úroveň: jednoduchá
Typy: Do kuskusu môžeme použiť ľubovoľné ovocie. Napr. hrozno, banán, melón,…