Hovädzie soté s kyslou uhorkou

Potrebujeme:            

500 g hovädzieho stehna

1 cibuľa

4 kyslé uhorky

2 dcl vývaru

1 PL oleja

1 ČL horčice

Mleté čierne korenie

Soľ

POSTUP:

  1. Hovädzie mäso si nakrájame na rezančeky, ktoré osolíme a okoreníme.
  2. Na oleji orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku. Pridáme prichystané hovädzie mäso.
  3. Ak je mäso zatiahnuté z každej strany, pridáme na kocky nasekanú kyslú uhorku. Mäso zalejeme teplým vývarom.
  4. Dusíme do mäkka. Pred koncom pridáme horčicu. Ak je potrebné soté dochutíme soľou.

Čas na prípravu: 60 minút

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduché

Typ: Hovädzie soté podávame s praženou tarhoňou, ktorú si môžeme pripraviť nasledovne: Tarhoňu na sucho orestujeme. Keď začne hnednúť pridáme trošku olivového oleja. Chvíľku opäť orestujeme, osolíme a zalejeme ju vodu v pomere 2:3. Zakryjeme vodu a varíme na miernom plameni, kým sa nám voda neodparí cca 15 minút.

Vložiť komentár