Palacinková torta

Potrebujeme:            

500 ml perlivej minerálnej vody

200 g hladkej múky

1 PL kakaa

2 vajíčka

2 PL hnedého cukru

Štipka soli

3 PL oleja

½ ČL prášku do pečiva

ríbezľový džem

50 g strúhaný kokos

50 g nasekaných orechov

250 g drobného ovocie (čučoriedky, maliny, jahody,…)

2 banány

POSTUP:

  1. Urobíme si cesto na palacinky. Zmiešame minerálnu vodu, olej, vajíčka, cukor, soľ, prášok do pečiva, kakao a postupne hladnú múku. Cesto vypracujeme tak, aby nám neostali žiadne hrudky.
  2. Na rozohriatej panvici robíme palacinky, ktoré opečieme z oboch strán do zlata.
  3. Keď máme palacinky hotové môžeme ich začať prekladať a to nasledovne: na spodok dáme palacinku, natrieme ju tenkou vrstvou džemu a posypeme mletými orechmi, poukladáme na kolieska nakrájaný banán. Plnku zakryjeme druhou palacinkou, ktorú potrieme opäť džemom a posypeme kokosom. Na vrch dáme tretiu palacinku a postup opakujeme až kým sa nám neminú palacinky. Tortu zakončíme plnkou, na ktorú poukladáme umyté drobné ovocie.
  4. Hotovú tortu necháme postáť a môžeme podávať.  

Čas prípravy: 60 min.

Počet porcií: 10

Úroveň: stredná

Typy: V menšom hrnčeku si roztopíme mrazené lesné ovocie, ak je príliš kyslé podľa chuti ho osladíme kryštálovým cukrom. Ovocie miešame a redukujeme, aby sme sa zbavili prebytočnej vody. Hotové ovocie tyčovým mixérom rozmixujeme pár otáčkami (ponechajme aj celé kúsky). Ovocnou zmesou polejeme hotovú tortu.

Vložiť komentár