Potrebujeme:
500 g čerstvých bravčových rebierok
100 ml octu
2 ČL soli
5 bobkových listov
2 cibule
4 strúčky cesnaku
10 celého čierneho korenia
1 ČL celej rasce
100 ml čierneho piva
Marináda:
½ ČL soli
3 strúčky cesnaku
1 PL paradajkového pretlaku
1 PL medu
1 ČL ríbezľového džemu
1 PL oleja
1 PL worcherstovej omáčky
1 PL sójovej omáčky
1 PL limetkovej šťavy
Šalát:
250 g bielej kapusty
250 g červenej kapusty
2 mrkvy
1 PL chrenu
100 ml vody
2 PL octu
1 PL hnedého cukru
¼ ČL soli
¼ ČL kurkumy
Mleté čierne korenie
1 PL citrónovej šťavy
POSTUP:
- Čerstvé bravčové rebierka umyjeme. Zalejeme ich vodou, do ktorej pridáme rozštvrtenú cibuľu, prekrojený cesnak, ocot, soľ, bobkový list, korenie a rascu. Varíme do polomäkka cca 20 minút.
- V malej miske zmiešame všetky ingrediencie. Vznikne marináda, ktorou poriadne ponatierame polouvarené rebierka. Poukladáme ich na plech, podlejeme ich čiernym pivom a pečieme nezakryté vo vyhriatej rúre na 180°C cca 20 minút.
Šalát:
- V malom hrnčeku prevaríme vodu s cukrom a soľou. Po odstavení pridáme ocot a zmes necháme vychladnúť.
- Kapusty a mrkvu nastrúhame na tenké prúžky. Zeleninu zalejeme vriacou vodou a hneď scedíme.
- K zelenine pridáme chren. Posypeme ju kurkumou a korením a zalejeme ju vychladnutým nálevom. Pokvapkáme šťavou z citrónu a poriadne premiešame. Necháme postáť 10 hodín v chladničke.
Čas na prípravu: 30 min. + tepelná úprava rebierok
Počet porcií: 3
Úroveň: stredná
Typ: Rebierka výborne chutia s varenými zemiakmi a s čalamádou, príp. zaváranou cviklou s chrenom.