Pečené bravčové rebierka s kapustovým šalátom

Potrebujeme:            

500 g čerstvých bravčových rebierok

100 ml octu

2 ČL soli

5 bobkových listov

2 cibule

4 strúčky cesnaku

10 celého čierneho korenia

1 ČL celej rasce

100 ml čierneho piva

Marináda:                 

½ ČL soli

3 strúčky cesnaku

1 PL paradajkového pretlaku

1 PL medu

1 ČL ríbezľového džemu

1 PL oleja

1 PL worcherstovej omáčky

1 PL sójovej omáčky

1 PL limetkovej šťavy

Šalát:             

250 g bielej kapusty

250 g červenej kapusty

2 mrkvy

1 PL chrenu

100 ml vody

2 PL octu

1 PL hnedého cukru

¼ ČL soli

¼ ČL kurkumy

Mleté čierne korenie

1 PL citrónovej šťavy

POSTUP:

  1. Čerstvé bravčové rebierka umyjeme. Zalejeme ich vodou, do ktorej pridáme rozštvrtenú cibuľu, prekrojený cesnak, ocot, soľ, bobkový list, korenie a rascu. Varíme do polomäkka cca 20 minút.
  2. V malej miske zmiešame všetky ingrediencie. Vznikne marináda, ktorou poriadne ponatierame polouvarené rebierka. Poukladáme ich na plech, podlejeme ich čiernym pivom a pečieme nezakryté vo vyhriatej rúre na 180°C cca 20 minút.

Šalát:

  1. V malom hrnčeku prevaríme vodu s cukrom a soľou. Po odstavení pridáme ocot a zmes necháme vychladnúť.
  2. Kapusty a mrkvu nastrúhame na tenké prúžky. Zeleninu zalejeme vriacou vodou a hneď scedíme.
  3. K zelenine pridáme chren. Posypeme ju kurkumou a korením a zalejeme ju vychladnutým nálevom. Pokvapkáme šťavou z citrónu a poriadne premiešame. Necháme postáť 10 hodín v chladničke.

Čas na prípravu: 30 min. + tepelná úprava rebierok

Počet porcií: 3

Úroveň: stredná

Typ: Rebierka výborne chutia s varenými zemiakmi a s čalamádou, príp. zaváranou cviklou s chrenom.

Vložiť komentár