Potrebujeme:
400 g bravčového stehna
2 väčšie mrkvy
1 cibuľa
1 PL hladkej múky
2 dcl vývaru
1 PL olivového oleja
Mleté čierne korenie
Mletá rasca
Soľ
Halušky:
300 g čerstvého špenátu
100 ml vody
2 strúčky cesnaku
250 g polohrubá múku
Soľ
POSTUP:
- Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Následne ho ochutíme korením, rascou, soľou a poprášime múkou. Premiešame na chvíľku necháme postáť.
- Na panvici si orestujeme najemno nakrájanú cibuľku. Pridáme k nej mäso a restujeme. Potom ho zalejeme teplým vývarom a dusíme do mäkka.
- Medzitým si najemno nastrúhame mrkvu a 2/3 dusenia ju pridáme k mäsu. Všetko spolu dusíme, kým nebude mäso aj mrkva hotová.
Halušky:
- Umytí špenát a očistený cesnak rozmixujeme s trochou vody.
- Dolejeme vodu, osolíme a pridáme po častiach múku. Vymiešame cesto a cez haluškovač hádžeme do slanej vody halušky. Keď sú uvarené scedíme a za tepla podávame.
Čas na prípravu: 15 minút + 45 minút varenie
Počet porcií: 4
Úroveň: stredná
Typ: Mäso môžeme podávať aj so zemiakovými haluškami, s ryžou, alebo ľubovoľnou cestovinou.