Bravčové kocky s mrkvou a špenátovými haluškami

Potrebujeme:            

400 g bravčového stehna

2 väčšie mrkvy

1 cibuľa

1 PL hladkej múky

2 dcl vývaru

1 PL olivového oleja

Mleté čierne korenie

Mletá rasca

Soľ

Halušky:                   

300 g čerstvého špenátu

100 ml vody

2 strúčky cesnaku

250 g polohrubá múku

Soľ

POSTUP:

  1. Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Následne ho ochutíme korením, rascou, soľou a poprášime múkou. Premiešame na chvíľku necháme postáť.
  2. Na panvici si orestujeme najemno nakrájanú cibuľku. Pridáme k nej mäso a restujeme. Potom ho zalejeme teplým vývarom a dusíme do mäkka.
  3. Medzitým si najemno nastrúhame mrkvu a 2/3 dusenia ju pridáme k mäsu. Všetko spolu dusíme, kým nebude mäso aj mrkva hotová.

Halušky:

  1. Umytí špenát a očistený cesnak rozmixujeme s trochou vody.
  2. Dolejeme vodu, osolíme a pridáme po častiach múku. Vymiešame cesto a cez haluškovač hádžeme do slanej vody halušky. Keď sú uvarené scedíme a za tepla podávame.

Čas na prípravu: 15 minút + 45 minút varenie

Počet porcií: 4

Úroveň: stredná

Typ: Mäso môžeme podávať aj so zemiakovými haluškami, s ryžou, alebo ľubovoľnou cestovinou.

Vložiť komentár