Cestoviny s lososom

Potrebujeme:            

200 g cestovín

300 g čerstvého lososa

1 citrón

30 g hrášku

30 g kukurice

50 g šampiňónov

4 plátky prosciutto

1 PL olivového oleja

1 strúčik cesnaku

2 paradajky

1 PL kôpru

Soľ

POSTUP:

  1. Šunku prosciutto si nakrájame na panvici a opekáme na panvici s olivovým olejom. Cesnak si nasekáme na jemno a pridáme k šunke. Keď máme všetko orestované pridáme na štvrtiny nakrájané šampiňóny a hrášok s kukuricou.
  2. Po chvíli pridáme na kocky nakrájaného čerstvého lososa bez kože. Posypeme ho kôprom, soľou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
  3. Na záver pridáme nakrájané paradajky. Všetko necháme prejsť varom. Do pripravenej zmesi dáme v slanej vode uvarené cestoviny a premiešame.

Čas prípravy: 20 minút

Počet porcií: 2

Úroveň: jednoduchá

Typy: Ak je obdobie špargle, potom hrášok a kukuricu zameníme za špargľu, ktorú pripravíme nasledovne: Špargľu si ošúpeme a uvaríme v slanej vode cca 3 minútu. Hlavičky necháme trčať z hrnca. Po uvarení ju prepláchneme studenou vodou, aby nestratila farbu a nakrájame 5 – 7 cm kúsky. Špargľu pridáme do pokrmu spolu s paradajkami. 

Vložiť komentár