Orechové tyčinky s polevou

Potrebujeme:            

250 g mletých vlašských orechov

250 g práškového cukru

2 vaječné žĺtky

1 vanilkový cukor

1 ČL škorice

½ ČL citrónovej kôry

1 PL ríbezľového džemu

Poleva:                      

1 bielka

60 g práškového cukru

½ ČL citrónovej šťavy

POSUP:

  1. Na pracovnú dosku dáme práškový a vanilkový cukor, mleté orechy, žĺtka, džem, škoricu a nastrúhanú kôru z citróna. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme chvíľu odpočívať v chlade.
  2. Urobíme si polevu: bielka, cukor a šťavu z citróna miešame, až kým poleva nie je lesklá, hladká a najmä hustá (ak je potreba pridáme ešte cukor).
  3. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Cesto podsypávame práškovým cukrom. Na vrch mokrým nožom natrieme polevu a krájame rovnaké tyčinky s rozmerom 1,5 x 7 cm.
  4. Pečieme na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre na 135°C cca 15 minút, čiže kým nám poleva nestvrdne. Po upečení ich necháme tyčinky na plechu vychladnúť.

Čas na prípravu: 15 minút + 15 minút doba pečenia

Počet porcií: 35

Úroveň: stredná

Typy: Ak je cesto pri miesení príliš tvrdé, pridajte do cesta ešte džem. Naopak sa vám zdá veľmi mäkké pridajte orechy.

Vložiť komentár