Potrebujeme:
Špíz:
160 g syra Tofu
80 g prosciutto
1 cuketa
1 paprika
1 cibuľa
10 cherry paradajok
2 PL oleja
Príloha:
5 listov šalátu
8 ks petržlenu
3 ks celej škorice
3 ks badiánu
4 ks klinčeky
1 ČL mletej rasce
2 PL medu
Soľ
POSTP:
- Syr Toffu si nakrájame na väčšie kocky. Každú kocku obalíme v šunke prosciutto.
- Umytú cuketu, papriku a cibuľu nakrájame na približne rovnaké časti a trošku osolíme.
- Robíme špíze: striedavo napichujeme tofu so šunkou, celé cherry paradajky, papriku, cuketu a cibuľu.
- Hotové špíze restujeme na troške oleja z oboch strán približne 8 – 10 minút. A dáme ich dopiecť na 5 minút ešte do rúry na 180 °C.
Príloha:
- Petržlen očistíme, pozdĺžne pokrájame a poukladáme na plech. Polámeme celú škoricu, badián a posypeme nimi pripravený petržlen. Všetko posypeme klinčekmi aj mletou rascou. Pokvapkáme olejom a dáme piecť na 180 °C na 30 minút. Potom všetko z rúry vyberieme a pokvapkáme kvalitným tekutým medom. Dopekáme ešte minimálne 5 minút.
- Petržlen servírujeme na umytých listoch šalátu.
Čas prípravy: 45 min.
Počet porcií: 2
Úroveň: jednoduchá
Typy: Pečený petržlen môžeme využiť aj ako prílohu k mäsovým pokrmom.