Tofu špíz s pečeným petržlenom

Potrebujeme:            

Špíz:                                          

160 g  syra Tofu

80 g prosciutto

1 cuketa

1 paprika

1 cibuľa

10 cherry paradajok

2 PL oleja

Príloha:

5 listov šalátu

8 ks petržlenu

3 ks celej škorice

3 ks badiánu

4 ks klinčeky

1 ČL mletej rasce

2 PL medu

Soľ

POSTP:

  1. Syr Toffu si nakrájame na väčšie kocky. Každú kocku obalíme v šunke prosciutto.
  2. Umytú cuketu, papriku a cibuľu nakrájame na približne rovnaké časti a trošku osolíme.
  3. Robíme špíze: striedavo napichujeme tofu so šunkou, celé cherry paradajky, papriku, cuketu a cibuľu. 
  4. Hotové špíze restujeme na troške oleja z oboch strán približne 8 – 10 minút. A dáme ich dopiecť na 5 minút ešte do rúry na 180 °C.

Príloha:

  1. Petržlen očistíme, pozdĺžne pokrájame a poukladáme na plech. Polámeme celú škoricu, badián a posypeme nimi pripravený petržlen. Všetko posypeme klinčekmi aj mletou rascou. Pokvapkáme olejom a dáme piecť na 180 °C na 30 minút. Potom všetko z rúry vyberieme a pokvapkáme kvalitným tekutým medom. Dopekáme ešte minimálne 5 minút.
  2. Petržlen servírujeme na umytých listoch šalátu.

Čas prípravy: 45 min.

Počet porcií: 2

Úroveň: jednoduchá

Typy: Pečený petržlen môžeme využiť aj ako prílohu k mäsovým pokrmom. 

Vložiť komentár