Potrebujeme:
500 g bravčových karé bez kostí
50 g údenej slaniny
1 cibuľa
1 PL oleja
2 dcl vývaru
2 PL hladkej múky
Mleté čierne korenie
Soľ
POSTUP:
- Bravčové mäso nakrájame na medailónky v priemer 5 cm. Mierne ich naklepeme a osolíme.
- V tanieri si zmiešame múky s čiernym korením.
- Na rozpálenej panvici s troškou oleja si opečie medailónky, ktoré sme si pre tým obalili v múkovej zmesi. Po opečení z oboch strán mäso vyberáme na tanier.
- Do panvice, v ktorej sme robili mäso dáme na malé kocky nakrájanú slaniny. Keď má zlatistú farbu pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Po chvíli na panvicu vrátime mäso a všetko zalejeme teplým vývarom.
- Keď je mäso mäkké, dochutíme soľou a odstavíme.
Čas na prípravu: 35 minút
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduché
Typ: K mäsu môžeme pridať aj na plátky nakrájané šampiňóny, alebo ak máte radi výraznú hubovú chuť tak pridáme dubáky.