Bravčové medailónky na slaninke

Potrebujeme:            

500 g bravčových karé bez kostí

50 g údenej slaniny

1 cibuľa

1 PL oleja

2 dcl vývaru

2 PL hladkej múky

Mleté čierne korenie

Soľ

POSTUP:

  1. Bravčové mäso nakrájame na medailónky v priemer 5 cm. Mierne ich naklepeme a osolíme.
  2. V tanieri si zmiešame múky s čiernym korením.
  3. Na rozpálenej panvici s troškou oleja si opečie medailónky, ktoré sme si pre tým obalili v múkovej zmesi. Po opečení z oboch strán mäso vyberáme na tanier.
  4. Do panvice, v ktorej sme robili mäso dáme na malé kocky nakrájanú slaniny. Keď má zlatistú farbu pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Po chvíli na panvicu vrátime mäso a všetko zalejeme teplým vývarom.
  5. Keď je mäso mäkké, dochutíme soľou a odstavíme.     

Čas na prípravu: 35 minút

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduché

Typ: K mäsu môžeme pridať aj na plátky nakrájané šampiňóny, alebo ak máte radi výraznú hubovú chuť tak pridáme dubáky.  

Vložiť komentár