Mäsové guličky v paradajkovej omáčke

Potrebujeme:           

500 g mletého hovädzieho mäsa

1 strúčik cesnaku

2 vajíčka

3 PL strúhanky 

Mleté čierne korenie

Mletá sladká paprika

Mletá rasca

Mletý koriader

Mletý rozmarín

Soľ

Olivový olej

400 g cestovín makaróny

Paradajková omáčka:                     

40 g paradajkového pretlaku

1 dcl vody

1 cibuľka

2 strúčky cesnaku

1 menšia zelená paprika

1 ČL hnedého cukru

30 g parenej červenej fazule

30 g zelených olív

30 g kukurice             

½ ČL tymiánu

½ ČL bazalky

Štipka chilli korenia

Soľ

POSTUP:

  1. V miske zmiešame mleté mäso, celé vajíčka, strúhanku, prelisovaný cesnak, koriader, rozmarín, korenie, papriku a soľ. Tvarujeme malé guličky, ktoré  ukladáme na olejom natretý plech, príp. na papier na pečenie. Guličky pečieme vo vyhriatej  rúre na 180°C cca 30 minút.
  2. Medzitým si uvaríme v slanej vode cestoviny podľa návodu.
  3. Kým sa nám cestoviny varia urobíme omáčku a to nasledovne. Na troške oleja si postupne speníme cibuľku, nasekaný cesnak a na malé kocky nakrájanú papriku. Všetko zalejeme paradajkovým pretlakom a vodou. Chvíľu povaríme. Pridáme fazuľu, olivy a kukuricu. Dochutíme cukrom a soľou. Pridáme bylinky a necháme prejsť varom.

Čas na prípravu: 15 minút + 30 minút pečenie

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduchá

Typ: Bylinky môžete použiť podľa chuti, no najlepšie sú čerstvé.

Vložiť komentár