Potrebujeme:
500 g mletého hovädzieho mäsa
1 strúčik cesnaku
2 vajíčka
3 PL strúhanky
Mleté čierne korenie
Mletá sladká paprika
Mletá rasca
Mletý koriader
Mletý rozmarín
Soľ
Olivový olej
400 g cestovín makaróny
Paradajková omáčka:
40 g paradajkového pretlaku
1 dcl vody
1 cibuľka
2 strúčky cesnaku
1 menšia zelená paprika
1 ČL hnedého cukru
30 g parenej červenej fazule
30 g zelených olív
30 g kukurice
½ ČL tymiánu
½ ČL bazalky
Štipka chilli korenia
Soľ
POSTUP:
- V miske zmiešame mleté mäso, celé vajíčka, strúhanku, prelisovaný cesnak, koriader, rozmarín, korenie, papriku a soľ. Tvarujeme malé guličky, ktoré ukladáme na olejom natretý plech, príp. na papier na pečenie. Guličky pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 30 minút.
- Medzitým si uvaríme v slanej vode cestoviny podľa návodu.
- Kým sa nám cestoviny varia urobíme omáčku a to nasledovne. Na troške oleja si postupne speníme cibuľku, nasekaný cesnak a na malé kocky nakrájanú papriku. Všetko zalejeme paradajkovým pretlakom a vodou. Chvíľu povaríme. Pridáme fazuľu, olivy a kukuricu. Dochutíme cukrom a soľou. Pridáme bylinky a necháme prejsť varom.
Čas na prípravu: 15 minút + 30 minút pečenie
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduchá
Typ: Bylinky môžete použiť podľa chuti, no najlepšie sú čerstvé.