Potrebujeme:
4 ks vajec
150 g kryštálového cukru
8 PL teplej vody
200 g polohrubej múky
½ balíčka prášok do pečiva
4 PL jahodového džemu
Čerstvé ovocie (jahody, banán, slivky,…)
2 balíček želatíny
POSTUP:
- Žĺtka s cukrom dôkladne vyšľaháme. Šľaháme minimálne 10 minút.
- Do žĺtkovej zmesi počas šľahania pridávame po lyžiciach teplú vodu. Poriadne prešľaháme.
- Medzitým si urobíme tuhý sneh z bielok.
- Už ručne primiešavame po častiach na striedačku sneh z bielkov a preosiatu múku s práškovom do pečiva.
- Hotové cesto vylejeme na papier na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C cca 25 minút.
- Na vychladnutý korpus rozotrieme džem, na ktorý poukladáme tesne vedľa seba nakrájané ovocie.
- Želatínu si urobíme podľa návodu a zalejeme ňou pripravený koláč.
- Dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 2 hodiny.
Čas prípravy: 10 min. + 25 min. pečenie
Počet porcií: 20
Úroveň: jednoduchá
Typy: Aby sa vám ovocie neoddeľovalo od korpusu, pred potretím džemom dajte dole vrchnú kôrku.