Ovocné rezy so želatínou

Potrebujeme:            

4 ks vajec

150 g kryštálového cukru

8 PL teplej vody

200 g polohrubej múky

½ balíčka prášok do pečiva

4 PL jahodového džemu

Čerstvé ovocie (jahody, banán, slivky,…)

2 balíček želatíny

POSTUP:

  1. Žĺtka s cukrom dôkladne vyšľaháme. Šľaháme minimálne 10 minút.
  2. Do žĺtkovej zmesi počas šľahania pridávame po lyžiciach teplú vodu. Poriadne prešľaháme.
  3. Medzitým si urobíme tuhý sneh z bielok.
  4. Už ručne primiešavame po častiach na striedačku sneh z bielkov a preosiatu múku s práškovom do pečiva. 
  5. Hotové cesto vylejeme na papier na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C cca 25 minút.
  6. Na vychladnutý korpus rozotrieme džem, na ktorý poukladáme tesne vedľa seba nakrájané ovocie.
  7. Želatínu si urobíme podľa návodu a zalejeme ňou pripravený koláč.
  8. Dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 2 hodiny.

Čas prípravy: 10 min. + 25 min. pečenie

Počet porcií: 20

Úroveň: jednoduchá

Typy: Aby sa vám ovocie neoddeľovalo od korpusu, pred potretím džemom dajte dole vrchnú kôrku.

Vložiť komentár