Kuracie mäso v pivnom cestíčku s pečenou hokaido tekvicou

Potrebujeme:            

300 g kuracích pŕs

150 ml čierneho piva

1 PL worchestrovej omáčky

2 vajíčka

150 g hladkej múky

Mleté čierne korenie

Soľ

Príloha:                     

1 hokaido tekvica

2 zemiaky

2 PL byliniek (bazalka, tymián)

1 strúčik cesnaku

2 PL olivového oleja

POSTUP:

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na medailónky. Mäso osolíme, okoreníme a necháme 10 minút v chlade odpočívať.
  2. V miske si zmiešame pivo, vajíčka, worchestrovú omáčku, soľ a múku, ktorú pridávame postupne, až kým sa nám nevytvorí hustejšie cestíčko.
  3. Pripravené kuracie mäso namočíme do cestíčka a dávame ihneď na panvicu s rozpálených olejom. Opekáme do zlatista z obidvoch strán.

Príloha

  • Tekvicu a zemiaky očistíme. Nakrájame ich na približne rovnaké kúsky a poukladáme ich na papier na pečenie. Každý kúsok natrieme marinádou, ktorú pripravíme zmiešaním oleja, lisovaného cesnaku, soli a byliniek. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C na 25 minút.

Čas prípravy: 10 minút + 25 minút doba pečenia a praženia

Počet porcií: 4

Úroveň: Jednoduchá

Typ: Podobným spôsobom si môžete pripraviť kuracie mäso aj vo vínnom cestíčku.

Vložiť komentár