Potrebujeme:
300 g kuracích pŕs
150 ml čierneho piva
1 PL worchestrovej omáčky
2 vajíčka
150 g hladkej múky
Mleté čierne korenie
Soľ
Príloha:
1 hokaido tekvica
2 zemiaky
2 PL byliniek (bazalka, tymián)
1 strúčik cesnaku
2 PL olivového oleja
POSTUP:
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na medailónky. Mäso osolíme, okoreníme a necháme 10 minút v chlade odpočívať.
- V miske si zmiešame pivo, vajíčka, worchestrovú omáčku, soľ a múku, ktorú pridávame postupne, až kým sa nám nevytvorí hustejšie cestíčko.
- Pripravené kuracie mäso namočíme do cestíčka a dávame ihneď na panvicu s rozpálených olejom. Opekáme do zlatista z obidvoch strán.
Príloha
- Tekvicu a zemiaky očistíme. Nakrájame ich na približne rovnaké kúsky a poukladáme ich na papier na pečenie. Každý kúsok natrieme marinádou, ktorú pripravíme zmiešaním oleja, lisovaného cesnaku, soli a byliniek. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C na 25 minút.
Čas prípravy: 10 minút + 25 minút doba pečenia a praženia
Počet porcií: 4
Úroveň: Jednoduchá
Typ: Podobným spôsobom si môžete pripraviť kuracie mäso aj vo vínnom cestíčku.