Potrebujeme:
2 kuracie prsia
1 PL olivového oleja
2 PL byliniek (tymián, kôpor, bazalka)
1 strúčik cesnaku
2 PL hladkej múky
150 ml zeleninový vývar
¼ ČL mletej červenej papriky
Plnka:
250 g šampiňónov
2 rožky
1 jarná cibuľka
1 strúčky cesnaku
1 PL oleja
2 PL čerstvej petržlenovej vňate
2 vajíčka
Mleté čierne korenie
Soľ
POSTUP:
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme, pokrájame na tenšie plátky a mierne naklepeme. V miske si rozmiešame olej, soľ, bylinky a lisovaný cesnak. Bylinkovou zmesou poriadne natrieme pripravené kura a necháme ho približne 30 minút postáť.
- Medzitým si pripravíme plnku. Na panvici orestujeme jarnú cibuľku. Pridáme nakrájané šampiňóny (4 ks si necháme do omáčky) a chvíľku podusíme. Do misy dáme na kocky nakrájané rožky, podusené šampiňóny, lisovaný cesnak, vajíčka, petržlenovú vňať, soľ a korenie. Plnku poriadne premiešame.
- Na kuracie kúsky dáme plnku a opatrne zvinieme do rolády. Aby sa nám nerozvinula zopneme ju kovovou ihlou, alebo ju stiahneme niťou.
- Roládky z vrchu osolíme, obalíme v múke a opečieme na panvici do zlata. Mäso dopečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 10 minút.
- Medzitým si pripravíme omáčku a to nasledovne: vo výpeku osmažíme múku, zalejeme teplým vývarom, pridáme nakrájané šampiňóny, zredukujeme a nakoniec dochutíme soľou a paprikou.
Čas prípravy: 50 minút
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduchá
Typy: Kuracie roládky môžeme podávať klasicky s ryžou, alebo výborné sú k tomu aj nové zemiaky, ktoré prekrojíme aj so šupkou, nadrežeme a posypete krájanými škvarkami. Zemiaky pečte na 190 °C cca 25 minút.