Potrebujeme:
200 g polohrubej múky
180 g hrnčeka kryštálového cukru
120 g granka
100 ml oleja
5 vajíčok
1 prášok do pečíva
2 dcl kvalitnej kávy
½ pohára zaváraných marhúľ
3 PL ríbezľového džemu
150 g tmavej čokolády
POSTP:
- Celé vajíčka šľaháme s cukrom do peny. Potom pridáme olej a ešte prešľaháme.
- Po častiach pridávame polohrubú múky, granko a prášok do pečiva. Tieto suroviny miešame už len ručne.
- Tortovú formu s priemerom 26 cm si vystelieme papierom na pečenie. Boky vymastíme a vysypeme múkou. Cesto do formy vylejeme a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 45 minút.
- Kým sa nám korpus pečie uvaríme si silnú zrnkovú kávu a popučíme si zavárané marhule bez šťavy.
- Po upečení korpus necháme vychladnúť. Pozdĺžne ho prekrojíme. Spodnú časť vrátime do formy a poriadne ju polejeme 2/3 silnej zrnkovej kávy. Na poliaty korpus vylejeme popučené marhule, ktoré zakryjeme druhou polovicou korpusu. Ten polejeme zvyškom kávy, potrieme ríbezľovým džemom. Na vrch hrubou vrstvou postrúhame čokoládu.
- Hotovú tortu necháme aspoň 2 hodiny odpočívať v chladničke.
Čas prípravy:10 min. + 45 minút (pečenie)
Počet porcií: 12
Úroveň: stredná
Typy: Použiť môžeme aj celé ovocie podľa vašej chuti.