Šťavnatá čokoládová torta s kávou

Potrebujeme:            

200 g polohrubej múky

180 g hrnčeka kryštálového cukru

120 g granka

100 ml oleja

5 vajíčok

1 prášok do pečíva

2 dcl kvalitnej kávy

½ pohára zaváraných marhúľ

3 PL ríbezľového džemu

150 g tmavej čokolády

POSTP:

  1. Celé vajíčka šľaháme s cukrom do peny. Potom pridáme olej a ešte prešľaháme.
  2. Po častiach pridávame polohrubú múky, granko a prášok do pečiva. Tieto suroviny miešame už len ručne.
  3. Tortovú formu s priemerom 26 cm si vystelieme papierom na pečenie. Boky vymastíme a vysypeme múkou. Cesto do formy vylejeme a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 45 minút.
  4. Kým sa nám korpus pečie uvaríme si silnú zrnkovú kávu a popučíme si zavárané marhule bez šťavy.
  5. Po upečení korpus necháme vychladnúť. Pozdĺžne ho prekrojíme. Spodnú časť vrátime do formy a poriadne ju polejeme 2/3 silnej zrnkovej kávy. Na poliaty korpus vylejeme popučené marhule, ktoré zakryjeme druhou polovicou korpusu. Ten polejeme zvyškom kávy, potrieme ríbezľovým džemom.  Na vrch hrubou vrstvou postrúhame čokoládu.
  6. Hotovú tortu necháme aspoň 2 hodiny odpočívať v chladničke.

Čas prípravy:10 min. + 45 minút (pečenie)

Počet porcií: 12

Úroveň: stredná

Typy: Použiť môžeme aj celé ovocie podľa vašej chuti.

Vložiť komentár