Bravčová panenka plnená mletým mäsom s netradičnými zemiakmi

Potrebujeme:            

1 väčšiu bravčovú panenku

6 plátov šunky (slaninky)

200 g mletého hovädzieho mäsa

1 vajce

1 strúčik cesnaku

½ ČL mletých byliniek (koriander, rozmarín)

Štipka mletej rasce

Štipka mletého čierneho korenia

½ ČL mletej červenej papriky

½ ČL horčice

Soľ

6 malých kyslých uhoriek

Zemiaková príloha:             

500 g menších zemiakov

1 PL olivového oleja

Soľ

Omáčka na zemiaky:                    

3 PL olivového oleja

1 PL horčice

1 ČL medu

1 strúčik cesnaku

2 PL čerstvej petržlenovej vňate

POSTUP:

  1. V miske si zmiešame mleté mäso s vajíčkom, lisovaným cesnakom, bylinkami, rascou, korením, paprikou a soľou. Poriadne ho premiešame a necháme 10 minút odpočívať.
  2. Panenku očistíme, pozdĺžne ponadkrajujeme a jemne naklepeme. Mäso osolíme, potrieme horčicou, na ktorú rovnomerne navrstvíme prichystané, ochutené mleté mäso. Do stredu poukladáme kyslé uhorky a opatrne zvinieme do rolády.
  3. Hotovú roládu obalíme v tenkých plátoch šunky (príp. slaniny) a preložíme na alobal potretý olejom. Alobal dôkladne uzatvoríme. Roládu pečieme na 190°C cca 60 minút. Potom ju roztvoríme a dopečieme ešte 15 minút.  

Príloha:

  1. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Zemiaky dáme na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Osolíme ich, pokvapkáme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 25 minút.
  2. Kým sa zemiaky pečú pripravíme si omáčku zmiešaním oleja, horčice, medu a lisovaného cesnaku. Hotové zemiaky zmiešame s omáčkou a posypeme  petržlenovou vňaťou.

Čas prípravy:15 min. + 80 minút (pečenie)

Počet porcií: 4

Úroveň: stredná

Typy: K roláde môžete podávať napr. uhorkovo – melónový šalát s kôprom. 

Vložiť komentár