Potrebujeme:
500 g morčacích pŕs
1 cibuľa
1 cesnak
1 paprika
15 ks zelených olív
1 P byliniek (petržlenová vňať, kôpor)
1 PL worchestrovej omáčky
Štipka muškátového orieška
Mleté nové korenie
Soľ
12 ks prekvapenia (sušená paradajka, brusnice, slivka)
Šošovicová omáčka:
250 g červenej šošovice
400 ml vývaru
1 PL citrónovej šťavy
¼ ČL sézamovej pasty
¼ ČL kurkumy
1 strúčik cesnaku
Soľ
POSTUP:
- Cibuľu a papriku pokrájame na malé kocky, ktoré na troške olivového oleja orestujeme.
- Morčacie prsia zomelieme (nemusíme dohladka, môžu ostať aj malé kúsky) a dáme do misy. Pripravené mäso ochutíme lisovaným cesnakom, kúskami olív (nemusí byť), bylinkami, worchestrovou omáčkou, muškátovým orieškom, korením a soľou. Nezabudneme pridať aj orestovanú cibuľu s paprikou.
- Mäso poriadne premiešame a rukami tvarujeme fašírky. V každej fašírke ukryjeme prekvapenie v podobe sušenej paradajky, alebo namočenej slivky. Hotové fašírku ukladáme na papier na pečenie. Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 200°C cca 20 minút, potom ich otočíme a pečieme do zlatista.
Omáčka:
- Červenú šošovicu prepláchneme, dáme do hrnca a zalejeme teplým vývarom. Osolíme.
- Šošovicu varíme do zmäknutia, ak je potreba dolejeme vodu. Nie však veľa, aby nám namiesto omáčky nevznikla polievka.
- Po uvarení šošovicu ponorným mixérom rozmixujeme, vrátime na sporák a dochutíme listovaným cesnakom, sézamovou pastou, kurkumou a citrónovou šťavou. Necháme prejsť varom a odstavíme.
Čas prípravy:15 min. + 30 minút (pečenie)
Počet porcií: 4
Úroveň: stredná Typy: Na obohatenie jedla môžete pripraviť uhorkovo – hruškový šalát.