Potrebujeme: 150 g vykostených kuracích stehien
100 g poľného šalátu
10 cherry paradajok
½ šalátovej uhorky
1 jablko
1 jarná cibuľka
1 PL vínneho octu
1 PL olivového oleja
½ ČL medu
5 lístkov čerstvej bazalky
Mleté čierne korenie
Soľ
POSTUP:
- Vykostené kuracie stehná umyjeme, osušíme, očistíme, naklepeme a ochutíme soľou a korením. Opečieme ich na grilovacej panvici.
- Šalát umyjeme a vysušíme. Cherry paradajky prekrojíme na polovice. Očistenú uhorku a jablko nakrájame na menšie kocky, jarnú cibuľku na kolieska.
- Pripravíme si zálievku z vínneho octu, olivového oleja, medu, soli, korenia a z nasekaných lístkov bazalky.
- Do misy dáme nakrájané suroviny, zalejeme zálievkou a premiešame. Pridáme opečené, na pásiky nakrájané kuracie kúsky.
Čas prípravy: 20 minút
Počet porcií: 2
Úroveň: jednoduchá
Typy: Šalát je výborný do chrumkava opečenou bagetou, ktorú trošku potrieme cesnakom.