Letný šalát s kuracím mäsom

Potrebujeme: 150 g vykostených kuracích stehien

100 g poľného šalátu

10 cherry paradajok

½ šalátovej uhorky

1 jablko

1 jarná cibuľka

1 PL vínneho octu

1 PL olivového oleja

½ ČL medu

5 lístkov čerstvej bazalky

Mleté čierne korenie

Soľ

POSTUP:

  1. Vykostené kuracie stehná umyjeme, osušíme, očistíme, naklepeme a ochutíme soľou a korením. Opečieme ich na grilovacej panvici.
  2. Šalát umyjeme a vysušíme. Cherry paradajky prekrojíme na polovice. Očistenú uhorku a jablko nakrájame na menšie kocky, jarnú cibuľku na kolieska.
  3. Pripravíme si zálievku z vínneho octu, olivového oleja, medu, soli, korenia a z nasekaných lístkov bazalky.
  4. Do misy dáme nakrájané suroviny, zalejeme zálievkou a premiešame. Pridáme opečené, na pásiky nakrájané kuracie kúsky.

Čas prípravy: 20 minút

Počet porcií: 2

Úroveň: jednoduchá

Typy: Šalát je výborný do chrumkava opečenou bagetou, ktorú trošku potrieme cesnakom.

Vložiť komentár