Potrebujeme:
700 g mäsa na grilovanie (kuriacie, bravčové,..)
4 PL olivového oleja
1 strúčik cesnaku
1 ČL gyros korenia
Soľ
POSTUP:
- Spravíme si marinádu zmiešaním oleja, lisovaného cesnaku, korenia a soli.
- Mäso nakrájame a marinujeme najmenej 24 hodín. Potom ho pripravujeme na grile.
Zázvorovo-rebarborový dip:
1 cibuľa
1 PL oleja
100 g rebarbory
30 g čerstvého zázvoru
1 PL hnedého cukru
2 PL citrónovej šťavy
1 ČL sezamových semienok
Trošku kari korenia
Soľ
POSTUP:
- Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme na kocky nakrájanú rebarboru a nastrúhaný zázvor.
- Po zmäknutí rebarbory pridáme hnedý cukor a počkáme kým skaramelizuje. Potom pridáme sezamové semienka, šťavu z citróna, kari a soľ.
Sladkokyslý cibuľový dip:
3 cibule
1 PL olivového oleja
1 PL medu
1 ČL ocot balzamico
2 PL červeného vína
Mleté čierne korenie
Soľ
POSTUP:
- Cibuľu nakrájame na prúžky a podusíme ju do mäkka na olivovom oleji. Dávame pozor, aby neprihorela.
- Pridáme med a za stáleho miešania ho rozpustíme. Pridáme balzamico a víno.
- Na záver dochutíme korením a soľou a necháme 2 minútky prevrieť.
Hruškovo tekvicový dip:
3 hrušky
½ tekvice hokaido
1 PL olivového oleja
1 chilli paprička
1 šalotka
1 PL limetkovej šťavy
2 PL kokosu
1 PL bazalky
Soľ
POSTUP:
- Očistené hrušky a tekvicu hokaido nakrájame na rovnaké kocky a poukladáme na plech. Pokvapkáme olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C cca 20 minút.
- Tekvicu s hruškami preložíme do mixéra, pridáme limetkovú šťavu, kokos, orestovanú šalotku, soľ a rozmixujeme.
- Nakoniec ručne primiešame nasekanú čerstvú bazalku a chilli papričku.
Čas prípravy: 60 min.
Počet porcií: 6
Úroveň: stredná
Typy: Jednotlivé dípy môžete konzumovať za tepla, ako aj za studena.