Grilované mäso z tromi druhmi dipov

Potrebujeme:            

700 g mäsa na grilovanie (kuriacie, bravčové,..)

4 PL olivového oleja

1 strúčik cesnaku

1 ČL gyros korenia

Soľ

POSTUP:

  1. Spravíme si marinádu zmiešaním oleja, lisovaného cesnaku, korenia a soli.
  2. Mäso nakrájame a marinujeme najmenej 24 hodín. Potom ho pripravujeme na grile.

 

Zázvorovo-rebarborový dip:        

1 cibuľa

1 PL oleja

100 g rebarbory

30 g čerstvého zázvoru

1 PL hnedého cukru

2 PL citrónovej šťavy

1 ČL sezamových semienok

Trošku kari korenia

Soľ

POSTUP:

  1. Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme na kocky nakrájanú rebarboru a nastrúhaný zázvor.
  2. Po zmäknutí rebarbory pridáme hnedý cukor a počkáme kým skaramelizuje. Potom pridáme sezamové semienka, šťavu z citróna, kari a soľ.

Sladkokyslý cibuľový dip:              

3 cibule

1 PL olivového oleja

1 PL medu

1 ČL ocot balzamico

2 PL červeného vína

Mleté čierne korenie  

Soľ

POSTUP:

  1. Cibuľu nakrájame na prúžky a podusíme ju do mäkka na olivovom oleji. Dávame pozor, aby neprihorela.
  2. Pridáme med a za stáleho miešania ho rozpustíme. Pridáme balzamico a víno.
  3. Na záver dochutíme korením a soľou a necháme 2 minútky prevrieť.

Hruškovo tekvicový dip:                

3 hrušky

½ tekvice hokaido

1 PL olivového oleja

1 chilli paprička

1 šalotka

1 PL limetkovej šťavy

2 PL kokosu

1 PL bazalky

Soľ

POSTUP:

  1. Očistené hrušky a tekvicu hokaido nakrájame na rovnaké kocky a poukladáme na plech. Pokvapkáme olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C cca 20 minút.
  2. Tekvicu s hruškami preložíme do mixéra, pridáme limetkovú šťavu, kokos, orestovanú šalotku, soľ a rozmixujeme.
  3. Nakoniec ručne primiešame nasekanú čerstvú bazalku a chilli papričku.

Čas prípravy: 60 min.

Počet porcií: 6

Úroveň: stredná

Typy: Jednotlivé dípy môžete konzumovať za tepla, ako aj za studena.

Vložiť komentár