Mangová torta s orieškami

Potrebujeme:            

1 zrelé mango

5 vajíčok

120 g práškového cukru

220 g zmes orechov (vlašské, madle, lieskové,..)

50 g horkej čokolády

½ ČL mletej škorice

½ ČL prášku do pečiva

POSTUP:

  1. Najskôr si očistíme mango. 2/3 manga dáme do hrnčeka, rozmixujeme a varíme cca 5 minút, aby pustilo šťavu. Potom do neho dáme mletú škoricu a necháme vychladnúť. Zvyšnú 1/3 si necháme na ozdobu.
  2. Žĺtka šľaháme s 100 g práškového cukru do peny. Bielka si vyšľaháme v ručnom šľahači do tuha a postupne k nim pridáme aj zvyšný cukor.
  3. Do žĺtkovej zmesi ručnej postupne primiešame uvarené mango. Potom po častiach primiešame mleté orechy, na kúsky nakrájanú čokoládu (30g) a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame.
  4. Cesto vylejeme do formy vystlatej papierom na pečenie s vymastenými a vysypanými orechmi bokmi. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 40 minút.
  5. Na teplý koláč natrieme čerešňový džem, posypeme nasekanými orieškami a nastrúhanou čokoládou. Na tanieriku ešte dozdobíme ovocím.

Čas na prípravu: 15 minút + 40 minút doba pečenia

Počet porcií: 12

Úroveň: jednoduchá

Typy: Namiesto manga môžete použiť aj dva pomaranče.  

Vložiť komentár