Potrebujeme:
1 zrelé mango
5 vajíčok
120 g práškového cukru
220 g zmes orechov (vlašské, madle, lieskové,..)
50 g horkej čokolády
½ ČL mletej škorice
½ ČL prášku do pečiva
POSTUP:
- Najskôr si očistíme mango. 2/3 manga dáme do hrnčeka, rozmixujeme a varíme cca 5 minút, aby pustilo šťavu. Potom do neho dáme mletú škoricu a necháme vychladnúť. Zvyšnú 1/3 si necháme na ozdobu.
- Žĺtka šľaháme s 100 g práškového cukru do peny. Bielka si vyšľaháme v ručnom šľahači do tuha a postupne k nim pridáme aj zvyšný cukor.
- Do žĺtkovej zmesi ručnej postupne primiešame uvarené mango. Potom po častiach primiešame mleté orechy, na kúsky nakrájanú čokoládu (30g) a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame.
- Cesto vylejeme do formy vystlatej papierom na pečenie s vymastenými a vysypanými orechmi bokmi. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 40 minút.
- Na teplý koláč natrieme čerešňový džem, posypeme nasekanými orieškami a nastrúhanou čokoládou. Na tanieriku ešte dozdobíme ovocím.
Čas na prípravu: 15 minút + 40 minút doba pečenia
Počet porcií: 12
Úroveň: jednoduchá
Typy: Namiesto manga môžete použiť aj dva pomaranče.