Marinovaný losos so zeleninovými tagliatelle

Potrebujem:             

300 g čerstvého lososa

4 PL sójovej omáčky

1 PL worchestorvej omáčky

1 ČL medu

1 strúčik cesnaku

1 PL octu balzamico

1 ČL zázvoru 

Zeleninové tagliatelle:         

50 g cestovín tagliatelle

1 mrkva

1 mladá cuketa

1 ČL ľanových semienok

1 ČL sezamových semienok

1 PL čerstvej petržlenovej vňate

1 PL olivového oleja

1 PL citrónovej šťavy

Soľ

POSTUP:

  1. Do menšieho hrnca dáme sójovú a worchestrovú omáčku, med, lisovaný cesnak, balzamico a nastrúhaný zázvor (príp. mletý). Marinádu varíme 3 minútu a necháme ju vychladnúť.
  2. Do vychladnutej marinády naložíme na filety nakrájaného losos. Marinujeme ho na chladnom mieste približne pol hodinu.
  3. Marinovaného lososa opekáme na rozohriatej panvicu z obidvoch strán približne po 4 minúty. Po vybratí z panvice ho pokvapkáme citrónovou šťavou.
  4. Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
  5. Mrkvu a cuketu si ošúpeme a pomocou škrabky z nej urobíme dlhé pásiky pripomínajúce tagliattele.
  6. Zeleninové tagliattele orestujeme na olivovom oleji pridáme semienka a po chvíli aj cestoviny. Všetko dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Hotové premiešame z petržlenovou vňaťou a hneď odstavíme.

Čas prípravy: 35 minút

Počet porcií: 2

Úroveň: jednoduchá

Typy: Marinádu z lososa nevyhadzujete. Vylejte ju na panvicu a po redukcii si ňou lososa polejte.

Vložiť komentár