Baklažán plnený mexickým mletým mäsom

Potrebujeme:            

3 baklažány

500 g mletého mäsa mix

100 g parených fazuliek

50 g kukurice

½ chilli papričky

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

300 g lúpaných paradajok

Chilli korenie

Mleté čierne korenie

Soľ

POSTUP:

  1. Baklažán prekrojíme na polovicu, vydlabeme dužinu.
  2. Na panvici orestujeme cibuľku nakrájanú na drobno. Mleté mäso pridáme k cibuli, ochutíme lisovaným cesnakom, soľou, chilli a čiernym korením. Dusíme pod pokrievkou, ak je potrebné podlejeme mäso troškou vody.
  3. K mäsu postupne pridávame fazuľku, kukuricu a nakrájanú chilli papričku. Všetko zalejeme lúpanými paradajkami.
  4. Keď je mäsová zmes hotová naplníme ňou pripravené formičky z baklažánu. Plnený baklažán pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 15 – 20 minút. Na záver hotové košíčky posypeme petržlenovou vňaťou.

Čas na prípravu: 50 minút

Počet porcií: 3

Úroveň: stredná

Typy: Dužinu z baklažánu nevyhadzujete. Nakrájajte ju na malé kocky a pridajte k mäsu.

Vložiť komentár