Potrebujeme:
400 g morčacích pŕs
3 vajíčka
50 g hladkej múky
100 g strúhanky
Olej, príp. bravčová masť na vyprážanie
150 g ryže
100 g mrazenej zeleniny (hrášok, kukurica)
1 mrkva
Soľ
Omáčka:
2 PL olivového oleja
1 cibuľa
1 cesnak
½ ČL kari korenia
0,3 l silného vývaru
3 PL sójovej omáčky
3 PL bieleho vína
1 ČL medu
1 ½ ČL kukuričného škrobu
Mleté čierne korenie
Soľ
POSTUP:
- Morčacie prsia si umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Po vyklepaní ich osolíme a obalíme v klasickom trojobale (múka, osolené vajíčko a strúhanka). Obalené rezne vypražíme do zlatohneda.
- Ryžu si uvaríme podľa návodu. Medzitým si na troške oleja podusíme nastrúhanú mrkvu, hrášok a kukuricu. Osolíme a keď je ryža hotová zmiešame ju spolu so zeleninou.
- Na oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Potom pridáme kari korenie. Chvíľku orestujeme a pridáme sójovú omáčku, víno. Následne všetko zalejeme silným vývarom. Varíme aspoň 10 minút. Tesne pred dokončením pridáme med, podľa chuti soľ a korenie. Na zahustenie použijeme kukuričný škrob, ktorý rozmiešame vo vode.
- Na tanier dáme zeleninovú ryžu, na vrch položíme na pásiky nakrájaný rezník a všetko prelejeme čínskou omáčkou.
Čas na prípravu: 50 min.
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduchá
Typ: Ak nemá doma kari korenie použite mletý zázvor, mletú rascu, koriander, kardamon a štipku kurkumy.