Morčacie prsia s čínskou omáčkou

Potrebujeme:            

400 g morčacích pŕs

3 vajíčka

50 g hladkej múky

100 g strúhanky

Olej, príp. bravčová masť na vyprážanie

150 g ryže

100 g mrazenej zeleniny (hrášok, kukurica)

1 mrkva

Soľ

Omáčka:                   

2 PL olivového oleja

1 cibuľa

1 cesnak

½  ČL kari korenia

0,3 l silného vývaru

3 PL sójovej omáčky

3 PL bieleho vína

1 ČL medu

1 ½ ČL kukuričného škrobu

Mleté čierne korenie

Soľ

POSTUP:

  1. Morčacie prsia si umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Po vyklepaní ich osolíme a obalíme v klasickom trojobale (múka, osolené vajíčko a strúhanka). Obalené rezne vypražíme do zlatohneda.
  2. Ryžu si uvaríme podľa návodu. Medzitým si na troške oleja podusíme nastrúhanú mrkvu, hrášok a kukuricu. Osolíme a keď je ryža hotová zmiešame ju spolu so zeleninou.
  3. Na oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Potom pridáme kari korenie. Chvíľku orestujeme a pridáme sójovú omáčku, víno. Následne všetko zalejeme silným vývarom. Varíme aspoň 10 minút. Tesne pred dokončením pridáme med, podľa chuti soľ a korenie. Na zahustenie použijeme kukuričný škrob, ktorý rozmiešame vo vode.
  4. Na tanier dáme zeleninovú ryžu, na vrch položíme na pásiky nakrájaný rezník a všetko prelejeme čínskou omáčkou.

Čas na prípravu: 50 min.

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduchá

Typ: Ak nemá doma kari korenie použite mletý zázvor, mletú rascu, koriander, kardamon a štipku kurkumy. 

Vložiť komentár