Potrebujeme:
6 vykostených kuracích stehienok
6 ČL ríbezľového džemu
6 plátkov šunky
6 pásikov slaninky
1 ČL horčice
Olivový olej
Mletá červená paprika
Mletý rozmarín
Mleté čierne korenie
Soľ
100 ml čierneho piva
Zemiakové vežičky:
1 kg zemiakov
3 PL olivového oleja
1 ČL pesta z medvedieho cesnaku
Petržlenová vňať
Soľ
POSTUP:
- Vykostené kuracie stehná umyjeme, osušíme a mierne naklepeme. Každý kúsok osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Jednotlivé stehná plníme plátkom šunky, rozkrojeným pásikom slaninky a lyžičkou ríbezľového džemu.
- Opatrne stočíme a ukladáme tesne vedľa seba na pekáč. Pokvapkáme olejom, osolíme, posypeme mletou paprikou a rozmarínom, polejeme čiernym pivom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C cca 50 minút.
- Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na tenké plátky, V mise plátky premiešame zo soľou, pestom, nasekanou petržlenovou vňaťou (môže byť aj sušená) a olivovým olejom. Ochutenými zemiakmi plníme formičky na muffiny. Pečieme 190°C cca 50 minút.
Čas prípravy: 50 minút
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduchá
Typy: Kuracie stehná môže opiecť aj na panvici a potom ich len na niekoľko minúť dopiecť v rúre.