Plnené vykostené kuracie stehná so zemiakovými vežičkami

Potrebujeme:            

6 vykostených kuracích stehienok

6 ČL ríbezľového džemu

6 plátkov šunky

6 pásikov slaninky

1 ČL horčice

Olivový olej

Mletá červená paprika

Mletý rozmarín

Mleté čierne korenie

Soľ

100 ml čierneho piva

Zemiakové vežičky:             

1 kg zemiakov

3 PL olivového oleja

1 ČL pesta z medvedieho cesnaku

Petržlenová vňať

Soľ

POSTUP:

  1. Vykostené kuracie stehná umyjeme, osušíme a mierne naklepeme. Každý kúsok osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Jednotlivé stehná plníme plátkom šunky, rozkrojeným pásikom slaninky a lyžičkou ríbezľového džemu.
  2. Opatrne stočíme a ukladáme tesne vedľa seba na pekáč. Pokvapkáme olejom, osolíme, posypeme mletou paprikou a rozmarínom, polejeme čiernym pivom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C cca 50 minút.
  3. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na tenké plátky, V mise plátky premiešame zo soľou, pestom, nasekanou petržlenovou vňaťou (môže byť aj sušená) a olivovým olejom. Ochutenými zemiakmi plníme formičky na muffiny. Pečieme 190°C cca 50 minút.

Čas prípravy: 50 minút

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduchá

Typy: Kuracie stehná môže opiecť aj na panvici a potom ich len na niekoľko minúť dopiecť v rúre.

Vložiť komentár