Pstruh dúhový s orieškovou krustou

Potrebujem:             

500 g pstruha dúhového lososového

2 PL oleja

1 celozrnná žemľa

60 g mix orechov

2 PL citrónovej šťavy

¼ PL sézamovej pasty

Mleté čierne korenie

Soľ

POSTUP:

  1. Filety zo pstruha osolíme, okoreníme a necháme chvíľu postáť. Na panvicu dáme olej, na ktorom pstruha do zlatista opečieme. Začneme kožou dolu.
  2. Medzitým v mixéri rozmixujeme nakrájanú žemľu a orechy. Zmes vysypeme do misky, pokvapkáme ju citrónovou šťavou a dochutíme ju sézamovou pastou. Všetko spolu dôkladne premiešame.
  3. Opečeného pstruha uložíme na papier na pečenie kožou nadol. Na každý kúsok dáme orieškovú zmes a prstami ju jemne popritláčame.
  4. Pripraveného pstruha dáme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 8 minút.

Čas prípravy: 25 minút

Počet porcií: 3

Úroveň: jednoduchá

Typy: Pstruha podávame so zemiakmi a parenou zeleninou.

Vložiť komentár