Kuracie stehná na hruškách s fenikolovo – reďkovkovým šalátom

Potrebujeme:            

3 kuracie stehná

2 hrušky

1 cibuľa

200 ml červeného vína

Mletá rasca

Soľ

Vetvičky čerstvého rozmarínu

1 PL kryštálového cukru

Šalát:             

1 fenikel

5 červených reďkoviek

1 pomaranč

1 PL šťavy z citróna

Soľ

POSTUP:

  1. Kuracie stehná umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme rascou a cibuľkou nakrájanou najemno. Takto naložený pekáč zakryjeme alobalom a necháme 20 minút postáť.
  2. Odstáte mäso zalejeme 150 ml červeného vína, pridáme vetvičky rozmarínu a pod alobalom ho pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 40 minút.
  3. Po uplynutí času alobal dáme preč a pečieme 10 minút, počas ktorých si umyjeme hrušky. Zbavíme ich jadrovníkov, nakrájame na mesiačiky a posypeme kryštálovým cukrom. Hrušky pridáme k mäsu, podlejeme ich zvyšným vínom a pečieme cca 30 minút.

Šalát:

  •  Fenikel nakrájame na prúžky a opláchneme v studenej vode. Scedený pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Chvíľku počkáme, aby zmäkol.
  • Z pomaranča odkrojíme kožu a postupne nožom vykrajujeme mesiačiky pomaranča bez šupiek. Reďkovku nastrúhame na tenké kolieska. Do šalátu pridáme feniklovú vňať a poriadne ho premiešame. 

Čas prípravy: 20 minút + 80 minút pečenie

Počet porcií: 3

Úroveň: jednoduchá

Typy: Podobným spôsobom môžete pripraviť aj kačacie, či husacie stehná.

Vložiť komentár