Potrebujeme:
3 kuracie stehná
2 hrušky
1 cibuľa
200 ml červeného vína
Mletá rasca
Soľ
Vetvičky čerstvého rozmarínu
1 PL kryštálového cukru
Šalát:
1 fenikel
5 červených reďkoviek
1 pomaranč
1 PL šťavy z citróna
Soľ
POSTUP:
- Kuracie stehná umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme rascou a cibuľkou nakrájanou najemno. Takto naložený pekáč zakryjeme alobalom a necháme 20 minút postáť.
- Odstáte mäso zalejeme 150 ml červeného vína, pridáme vetvičky rozmarínu a pod alobalom ho pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 40 minút.
- Po uplynutí času alobal dáme preč a pečieme 10 minút, počas ktorých si umyjeme hrušky. Zbavíme ich jadrovníkov, nakrájame na mesiačiky a posypeme kryštálovým cukrom. Hrušky pridáme k mäsu, podlejeme ich zvyšným vínom a pečieme cca 30 minút.
Šalát:
- Fenikel nakrájame na prúžky a opláchneme v studenej vode. Scedený pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Chvíľku počkáme, aby zmäkol.
- Z pomaranča odkrojíme kožu a postupne nožom vykrajujeme mesiačiky pomaranča bez šupiek. Reďkovku nastrúhame na tenké kolieska. Do šalátu pridáme feniklovú vňať a poriadne ho premiešame.
Čas prípravy: 20 minút + 80 minút pečenie
Počet porcií: 3
Úroveň: jednoduchá
Typy: Podobným spôsobom môžete pripraviť aj kačacie, či husacie stehná.