Potrebujeme:
2 zrelé avokáda
2 banány
100 g kvalitnej horkej čokolády
2 PL javorového sirupu
100 g ríbezlí
1 PL kryštálového cukru
50 g pistácií
POSTUP:
- Zrelé avokádo očistíme a spolu s banánom a javorovým sirupom v mixéri vyšľaháme. Medzi tým si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, ktorú následne vlejeme do rozmixovanej zmesi a všetko spolu šľaháme do peny.
- Ríbezle necháme cca 10 minút povariť, potom ich cez sitko prepasírujeme. Prepasírované ríbezle osladíme a redukujeme, kým nezhustnú.
- Do pohárov dáme čokoládovú zmes, nakrájaný banán, ríbezľovú zmes a všetko ozdobíme nasekanými pistáciovými orieškami. Takto pripravený pohár necháme zachladiť a podávame.
Čas prípravy: 20 minút
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduchá
Typy: Ak nemáme ríbezle môžete použiť aj iné ovocie napr. maliny, či višne.