Čokoládová maškrta

Potrebujeme:            

2 zrelé avokáda

2 banány

100 g kvalitnej horkej čokolády

2 PL javorového sirupu

100 g ríbezlí

1 PL kryštálového cukru

50 g pistácií

POSTUP:

  1. Zrelé avokádo očistíme a spolu s banánom a javorovým sirupom v mixéri vyšľaháme. Medzi tým si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, ktorú následne vlejeme do rozmixovanej zmesi a všetko spolu šľaháme do peny.
  2. Ríbezle necháme cca 10 minút povariť, potom ich cez sitko prepasírujeme. Prepasírované ríbezle osladíme a redukujeme, kým nezhustnú.
  3. Do pohárov dáme čokoládovú zmes, nakrájaný banán, ríbezľovú zmes a všetko ozdobíme nasekanými pistáciovými orieškami. Takto pripravený pohár necháme zachladiť a podávame.

Čas prípravy: 20 minút

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduchá

Typy: Ak nemáme ríbezle môžete použiť aj iné ovocie napr. maliny, či višne.

Vložiť komentár