Kačacia nátierka

Potrebujeme:

1 pečené kačacie stehno

200 g kačacích pečienok

2 PL kačacej masti

Výpek z kačacích stehien

2 PL sušených brusníc

1 PL ríbezľového džemu

1 cibuľa

0,5 dcl šťavy z pomaranča

1 PL čerstvého tymiánu

Mletá rasca

Mleté čierne korenie

Soľ

POSTUP:

  1. Na panvici orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku. Pridáme nasekané brusnice.
  2. Kačacie pečienky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a pridáme do panvice.
  3. Keď je pečienka zatiahnutá zalejeme ju pomarančovou šťavou a dusíme do mäkka.
  4. Celý obsah panvice dáme do mixéra. Pridáme ríbezľový džem, obraté kačacie mäso spolu s výpekom, nasekaný čerstvý tymián a podľa chuti soľ, korenie a rascu.
  5. Všetko spolu rozmixujeme a necháme vychladnúť a stuhnúť.

Vložiť komentár