Potrebujeme:
1 pečené kačacie stehno
200 g kačacích pečienok
2 PL kačacej masti
Výpek z kačacích stehien
2 PL sušených brusníc
1 PL ríbezľového džemu
1 cibuľa
0,5 dcl šťavy z pomaranča
1 PL čerstvého tymiánu
Mletá rasca
Mleté čierne korenie
Soľ
POSTUP:
- Na panvici orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku. Pridáme nasekané brusnice.
- Kačacie pečienky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a pridáme do panvice.
- Keď je pečienka zatiahnutá zalejeme ju pomarančovou šťavou a dusíme do mäkka.
- Celý obsah panvice dáme do mixéra. Pridáme ríbezľový džem, obraté kačacie mäso spolu s výpekom, nasekaný čerstvý tymián a podľa chuti soľ, korenie a rascu.
- Všetko spolu rozmixujeme a necháme vychladnúť a stuhnúť.