Hubová nátierka

Potrebujeme:

250 g hlivy ústricovej

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

1 PL oleja

1 hrsť petržlenovej vňate

2 vajíčka

Soľ

POSUP:

  1. Cibuľku pokrájame najemno a orestujeme ju na panvici.
  2. Hlivu rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme ju k cibuľke. Osolíme a dusíme pod pokrievkou aspoň 15 minút. Občas premiešame. V polovici času pridáme prelisovaný cesnak.
  3. Vajíčka uvaríme na tvrdo a posekáme na malé kocky.
  4. Keď je hliva hotová, ešte ju necháme chvíľku restovať na panvici, aby sa nám odparila prebytočná voda a potom ju odstavíme. Necháme ju mierne vychladnú. Primiešame do nej vajíčko a nasekanú petržlenovú vňať.

Vložiť komentár