Šalát z cíceru a olív

Potrebujeme:

400 g pareného cíceru

6 cherry paradajok

50 g čiernych olív

50 g zelených olív

3 PL vňate koriandra

1 PL čerstvej bazalky

Zálievka:

3 PL olivového oleja

1 PL šťavy z limetky

1 ČL medu

½ ČL horčice

Mleté čierne korenie

Soľ

POSTUP:

  1. Do misy vysypeme parený cícer. Paradajky nakrájame na štvrťky. Olivy scedíme a nakrájame ich na kolieska. Bazalku a koriander nasekáme najemno. Všetky suroviny zmiešame a zalejeme zálievkou.
  2. Zálievka: Olej, šťavu z limetky, tekutý med, horčicu, korenie a soľ poriadne zmiešame. Najlepšie ručnou metličkou na šľahanie.

Čas prípravy: 15 minút

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduchá

Typy: Tento šalát môžete podávať studený s opečenou bagetou, alebo ak ho dáte prehriať na panvicu, môžete ho podávať aj teplý k pečenému mäsu.

Vložiť komentár