Potrebujeme:
400 g pareného cíceru
6 cherry paradajok
50 g čiernych olív
50 g zelených olív
3 PL vňate koriandra
1 PL čerstvej bazalky
Zálievka:
3 PL olivového oleja
1 PL šťavy z limetky
1 ČL medu
½ ČL horčice
Mleté čierne korenie
Soľ
POSTUP:
- Do misy vysypeme parený cícer. Paradajky nakrájame na štvrťky. Olivy scedíme a nakrájame ich na kolieska. Bazalku a koriander nasekáme najemno. Všetky suroviny zmiešame a zalejeme zálievkou.
- Zálievka: Olej, šťavu z limetky, tekutý med, horčicu, korenie a soľ poriadne zmiešame. Najlepšie ručnou metličkou na šľahanie.
Čas prípravy: 15 minút
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduchá
Typy: Tento šalát môžete podávať studený s opečenou bagetou, alebo ak ho dáte prehriať na panvicu, môžete ho podávať aj teplý k pečenému mäsu.