Potrebujem:
200 g quinoa
70 g čerstvého špenátu
10 cherry paradajok
½ šalátovej uhorky
1 šalotka
100 g údeného lososa
1 PL čerstvej petržlenovej vňate
1 PL čerstvého kôpru
1 PL limetkovej šťavy
2 PL sezamového oleja
Mleté čierne korenie
Soľ
POSTUP:
- Guinou premyjeme a dáme do osolenej vody variť. Pomer guinoi a vody je 1:2. Varíme približne 15 minút a ešte ju necháme postáť 10 minút pod pokrievkou.
- Šalotku nakrájame na prúžky, zalejeme ju sezamovým olejom a limetkovou šťavou a necháme ju chvíľku postáť.
- Cherry paradajky nakrájame na štvrte a uhorku na malé kocky. Údeného lososa nakrájame na tenké pásiky, podobne aj umyté špenátové listy. Kôpor a petržlenovú vňať nasekáme.
- Všetky pripravené ingrediencie zmiešame a dochutíme soľou i korením.
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduchá
Typy: Do šalátu môžete použiť čerstvého lososa, ktorého si pripravíte vopred na panvici a nakrájate.