Cviklové krupoto s kuracími kúskami v tempure

Potrebujeme:            

300 g jačmenných krúpov

500 ml zeleninového vývaru

200 ml bieleho vína

1 menšia cibuľa

1 strúčik cesnaku

1 cvilka

1 PL chrenu

200 g kurcích pŕs

100 g múky tempura

Slnečnicový olej

Soľ

POSTUP:

  1. Krúpy prepláchneme a namočíme do vody aspoň na 2 hodiny.
  2. Cibuľku nakrájame a orestujeme na kvapke oleja. Pridáme scedené krúpy, ktoré odokryté varíme do zmäknutia na miernom ohni. Počas varenia ich podlievame vývarom a vínom.
  3. Keď sú krúpy polomäkké pridáme najemno nastrúhanú cviklu a lisovaný strúčik cesnaku. Dusíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme strúhaný chren a dosolíme.
  4. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme. Do druhej panvice dáme olej a kuracie kúsky, ktoré tesne predtým obalíme v tempure, opekáme do zlata.

Čas varenia: 40 minút

Počet porcií: 4

Úroveň: jednoduchá

Typy: Cviklové krupoto môžete podávať aj k rybe, príp. ku kuraciemu mäsu.

Vložiť komentár