Potrebujeme:
300 g jačmenných krúpov
500 ml zeleninového vývaru
200 ml bieleho vína
1 menšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 cvilka
1 PL chrenu
200 g kurcích pŕs
100 g múky tempura
Slnečnicový olej
Soľ
POSTUP:
- Krúpy prepláchneme a namočíme do vody aspoň na 2 hodiny.
- Cibuľku nakrájame a orestujeme na kvapke oleja. Pridáme scedené krúpy, ktoré odokryté varíme do zmäknutia na miernom ohni. Počas varenia ich podlievame vývarom a vínom.
- Keď sú krúpy polomäkké pridáme najemno nastrúhanú cviklu a lisovaný strúčik cesnaku. Dusíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme strúhaný chren a dosolíme.
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme. Do druhej panvice dáme olej a kuracie kúsky, ktoré tesne predtým obalíme v tempure, opekáme do zlata.
Čas varenia: 40 minút
Počet porcií: 4
Úroveň: jednoduchá
Typy: Cviklové krupoto môžete podávať aj k rybe, príp. ku kuraciemu mäsu.